25n
25N
25N

La Policia Local de Picassent controlarà els positius per a garantir els aïllaments

La Policia Local de Picassent controlarà els positius per a garantir els aïllaments
13/08/2020 -

La Policia Local de Picassent (València), en coordinació amb el centre de salut, controlarà els casos positius per Covid-19 en la localitat perquè es complisquen els aïllaments, segons ha informat el consistori en un comunicat. La decisió s’ha adoptat després d’una reunió de l’Ajuntament, Policia Local i Guàrdia Civil davant l’augment de persones que incompleixen la normativa sanitària. Les sancions poden arribar fins als 60.000 euros.

L’alcaldessa, Conxa Garcia, juntament amb la regidora de Sanitat, Raquel Hervás, l’edil de Seguretat Ciutadana, Salva Morató, i el de Personal i Serveis Jurídics, Paco Quiles, s’han reunit amb membres de la Policia Local i de la Guàrdia Civil per a adoptar les mesures necessàries “per a reduir el nombre de persones que es comporten de manera incívica, no utilitzen correctament la mascareta o posen en perill la salut de la resta de veïns i veïnes del poble”.

Una de les decisions adoptades ha sigut la de sancionar “de manera més severa a aquelles persones irresponsables que incomplisquen la normativa sanitària, un percentatge molt baix de població que, així i tot, posa en perill a la resta de la ciutadania”. A més, la Policia Local treballarà “braç a braç” amb el personal del Centre de Salut per a controlar que aquelles persones que donen positiu complisquen l’aïllament domiciliari “de manera estricta”.

La Policia Local, que va sancionar a més de 75 persones durant el mes de juliol, ha reforçat la seua plantilla i aplicarà “de manera contundent” la normativa vigent, amb multes que poden anar dels 100 euros per infraccions lleus fins als 60.000 euros per les molt greus.

Segons ha recordat el consistori, no portar o portar malament la mascareta es considera infracció lleu; incomplir el deure d’aïllament domiciliari per persones positives en Covid-19 es valora com a infracció greu i si aquesta infracció és reiterada, es considera infracció molt greu. A més, els establiments que no complisquen les mesures sanitàries, d’aforament i de distància de seguretat s’exposen a infraccions greus o molt greus, amb multes de milers d’euros.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

vint + dotze =