25n
25N
25N

La Policia Local d'Alzira finalitza una campanya per a previndre conductes perilloses al volant

La Policia Local d'Alzira finalitza una campanya per a previndre conductes perilloses al volant
08/07/2019 -

La Policia Local d’Alzira ha finalitzat una campanya de vigilància i control de les distraccions al volant així com d’alcoholèmia i drogues. Aquesta campanya queda inclosa dins d’una sèrie de campanyes i actuacions preventives que realitza la Policia Local en col·laboració amb la DGT i que tenen com a última finalitat millorar la seguretat dels vianants i dels conductors dins de la nostra població.

Durant les anteriors setmanes s’han dut a terme controls periòdics per part dels efectius del Cos de Policia Local d’Alzira amb la finalitat de reforçar la prevenció i detecció de conductes perilloses en el trànsit rodat.

Els agents, que han treballat a diversos punts del nucli urbà, han controlat l’ús del telèfon mòbil durant la conducció, la manipulació dels dispositius GPS o de navegació, les accions d’encendre un cigarret o recondicionament de la càrrega durant la marxa.

En total s’han controlat més de mil vehicles i es van interposar un total de 31 denúncies. La majoria de sancions van estar motivades per conduir utilitzant el mòbil, 5 d’elles per alcoholèmia positiva i 5 per detecció de drogues. En una única ocasió es van instruir diligències penals per conduir sota la influència de l’alcohol amb una taxa superior a 0,60 mil·ligrams per litre d’aire respirat.

Els controls policials tenen com a objectiu prevenir la conducció irregular. Un augment del nombre de controls policials porta aparellada una reducció en el nombre d’accidents amb víctimes.

“Hem de ser conscients del perill que suposen aquest tipus de distraccions, per això cal fer aquestes campanyes per tal d’evitar aquestes conductes inadequades, que en moltes ocasions són causa d’accident”, assegura Sara Garés, regidora de Seguretat i responsable de la Policia Local.

Cal recordar que el telèfon mòbil aporta seguretat i protecció, especialment en moments d’emergència o necessitat, però no hem d’oblidar que la seua utilització durant la conducció és una de les principals causes de distracció i eleva el risc d’accident perquè es perd la capacitat de mantenir una velocitat constant, guardar una distància de seguretat adequada o reaccionar ràpidament, ja que el temps de reacció augmenta considerablement. Segons les dades de la DGT, el risc d’accident es multiplica per quatre.

Les distraccions en xifres:

• La distracció al volant és la primera causa d’accidentalitat mortal.
• Telefonar mentre es condueix TRIPLICA el risc d’accident.
• Enviar missatges MULTIPLICA PER 23 aquest mateix risc.
• La tercera part dels conductors morts van tindre resultat positiu en alcohol o en drogues il·legals o en ambdues.
• Per a circular amb seguretat és necessari centrar tota la nostra atenció en la tasca de conduir, estant en ple ús de les nostres facultats físiques i mentals.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

quinze − tretze =