25n
25N
25N

La Policia de la Generalitat realitza 126.183 actuacions durant l'estat d'alarma

La Policia de la Generalitat realitza 126.183 actuacions durant l'estat d'alarma
24/06/2020 -

La Unitat Adscrita del Cos Nacional de Policia ha realitzat durant l’estat d’alarma un total de 126.183 actuacions relacionades directament amb la pandèmia. Des del 14 de març fins dissabte passat 20 de juny s’han dut a terme 3.850 patrulles secundades per la sala del Centre de Coordinació d’Emergències de la Generalitat i accions de custòdia del material sanitari emmagatzemat, així com el seu repartiment.

També s’han realitzat controls de mobilitat i vigilància en els punts de distribució d’aliments i béns de primera necessitat, segons ha destacat la Generalitat en un comunicat.

En aquest sentit, la comissària de la Policia de la Generalitat, Marisol Conde, ha destacat que els operatius “han pogut complir la seua funció satisfactòriament gràcies a la coordinació i planificació al costat de la resta de cossos i forces de seguretat de l’Estat”.

A més, la comissària ha agraït la labor realitzada per tots els i les agents de la Policia de la Generalitat, “que des del primer moment s’han enfrontat a la greu situació que hem patit, sense escatimar esforç, assumint riscos, amb un lliurament i dedicació extraordinària, com a servei al ciutadà”.

La Unitat Adscrita ha tingut un paper “especialment rellevant” durant les setmanes més crítiques de la crisi de la Covid-19, quan les seues patrulles van acompanyar i van custodiar el material sanitari comprat per la Generalitat. Els agents van custodiar un total de 101 combois i van vigilar els magatzems durant la descàrrega del material i la seua distribució.

La Policia Autonòmica també va participar en el repartiment de màscares, tant en el transport públic com en hospitals, centres de menors i altres punts d’especial interés. En total es van realitzar 7.263 serveis de vigilància en centres sanitaris.

CONTROL DE MOBILITAT

En col·laboració amb la resta de forces i cossos de seguretat de l’Estat, la Policia de la Generalitat ha controlat a un total de 22.048 vehicles. En aquestes accions es va denunciar a 403 conductors per no complir amb les normes d’establides en el decret de declaració de l’estat d’alarma.

En els mateixos controls s’ha identificat a un total de 20.847 persones de les quals es va detenir a 30 per violar les restriccions de mobilitat i a altres 145 per altres motius. A més, en la xarxa de Metrovalencia i la del TRAM d’Alacant s’han efectuat 4.680 serveis de control i assistència.

Els punts de distribució d’aliments estratègics com Mercavalencia han requerit també l’assistència dels efectius de la unitat adscrita per a garantir en tot moment els proveïments. De fet, en aquests operatius es va controlar 2.397 vehicles, es va identificar a 2.330 persones i es va dur a terme l’alçament d’11 actes per diferents incompliments.

A més, la unitat adscrita va executar 86 inspeccions en empreses de tractaments de residus, on es va identificar a 451 persones i 47 vehicles i es van alçar 34 actes amb propostes de sanció.

Respecte al control d’establiments amb activitat regulada pel decret declaració de l’estat d’alarma, especialment en el sector de l’oci i la restauració, la Policia Autonòmica va realitzar controls de comprovació de tancament en 26.619 negocis i va haver de procedir al tancament de 31 d’ells.

Així mateix, la Policia de la Generalitat va dur a terme 14 accions d’ajuda a persones sense llar, 128 relacionades amb assistència a menors i altres 44 de suport a col·lectius vulnerables.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

tretze + 16 =