25n
25N
25N

Podem demana una comissió d'investigació del deute valencià per a saber on arriba la "factura de la corrupció"

Podem demana una comissió d'investigació del deute valencià per a saber on arriba la "factura de la corrupció"
03/10/2019 -

Unides Podem-Esquerra Unida en Les Corts aposta per la creació d’una comissió d’investigació sobre el deute públic de la Comunitat Valenciana, la segona més alta d’Espanya després de Catalunya, per a tindre saber “fins a on arriba la factura de la corrupció” i conéixer els efectes de l’infrafinançament, una idea exacta de l’estoc de deute i si està relacionada amb les “polítiques d’austeritat”.

La proposta, presentada aquest dijous en roda de premsa pel diputat Ferran Martínez i la síndica del grup, Naiara Davó, segueix l’exemple de comissions similars d’investigació creades en governs estatals com el de Portugal o autonòmics com el de la Comunitat de Madrid.

Amb aquesta iniciativa, Podem pretén donar resposta a la situació actual, després de les dades publicades aquesta setmana pel Banc d’Espanya, amb el deute de la Comunitat situada en 47.894 milions d’euros en el segon trimestre de 2019. Aquesta xifra suposa el 42,2% del PIB valencià, com la regió amb major deute en relació a la seua riquesa. “Dediquem un de cada quatre euros del pressupost de la Generalitat a amortitzar el deute”, ha lamentat el diputat.

Perquè la comissió tire avant, el grup ‘morat’ té intenció de buscar el “consens” de la resta de partits amb representació en Les Corts. De moment, Podem ha contactat amb els representants dels altres dos partits del Botànic II en la comissió d’Hisenda: José Muñoz (PSPV) i Aitana Mas (Compromís).

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

cinc − 2 =