25n
25N
25N

Unides Podem EU demana que "el pròxim Botànic" aplique perspectiva de gènere i proposa una Conselleria de Feminisme i LGBTI

Unides Podem EU demana que "el pròxim Botànic" aplique perspectiva de gènere i proposa una Conselleria de Feminisme i LGBTI
09/03/2019 -

Les números u i dos per València de Unides Podem Esquerra Unida, Rosa Pérez Garijo i Pilar Lima, han instat aquest dissabte que “el pròxim Botànic” aplique la perspectiva de gènere a les seues polítiques i han proposat la creació d’una Conselleria de Feminisme i col·lectiu LGBTI en el cas que un pacte de l’esquerra governe la Comunitat Valenciana la pròxima legislatura, ha indicat la confluència en un comunicat.

Lima i Pérez Garijo han valorat aquest dissabte al jardí Botànic la vaga i les mobilitzacions del 8M “com una altra fita històrica que demostra que el feminisme és el motor del canvi al país i la comunitat”. Així ho ha afirmat Lima, qui considera “una responsabilitat oferir respostes que estiguen a l’altura de les reclamacions de les dones i del col·lectiu LGTBI”. En opinió de Pérez Garijo, “el Botànic serà feminista o no serà”.

Per això, la confluència proposa com a principal mesura la creació d’una Conselleria de Feminismes i LGTBI, així com l’impuls d’unitats de feminismes i LGTBI, amb recursos propis i personal expert, en totes les Conselleries.

Pérez Garijo ha destacat que “tindre una Conselleria pròpia permetria visibilitzar a les dones i a les persones LGTBI, de tal forma que aquests objectius no queden tapats per altres competències”. La coordinadora general d’EUPV creu que el 8 de març “ha assenyalat, per segona vegada, que ja és hora que les dones i persones LGTBI siguen tractades com a iguals i se’ls garantisca els mateixos drets”.

“Per això, aquesta Conselleria ha d’impulsar polítiques per a garantir que s’acabe amb les diferències salarials entre homes i dones, les violències masclistes i que siguem pioneres en economia feminista i a educar en igualtat”, ha manifestat.

Entre els objectius, a més dels destacats d’aconseguir una igualtat real en drets i oportunitats i erradicar la violència contra aquests dos col·lectius, es buscarà combatre la feminització de la pobresa i la precarietat.

“Es dissenyaran polítiques que eviten que la maternitat siga un obstacle en la vida personal i professional de les dones i, també, pal·liar la situació de les dones en el món rural. S’impulsarà una economia feminista que faça visible i valore el treball domèstic. Es garantirà que totes les conselleries contemplen la perspectiva de gènere, a més d’elaborar estudis periòdics de seguiment i compliment del pacte contra la violència de gènere”, han assenyalat.

Totes aquestes mesures es volen treballar en conjunt amb els actors feministes, socials i institucionals del territori perquè es considera que l’única manera de crear una política per al bé de totes és “mantenint una comunicació bidireccional i no des de la imposició, com està acostumada la vella política”.

Aquesta és la primera mesura que presenten Unides Podem Esquerra Unida després de la confirmació del pacte electoral per part de les seues corresponents bases. “No serà l’única, ja que se senten preparades i amb forces de cara a les pròximes eleccions i confien a ser la peça fonamental que arme un més que possible nou Pacte del Botànic”, han manifestat.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

huit − tres =