25n
25N
25N

El 71% de la població veu de baix risc acudir a xicotets comerços, segons una enquesta de la Generalitat

Els ciutadans es mostren més prudents davant les reunions a casa amb amics o menjar en restaurants amb limitació d’aforament

El 71% de la població veu de baix risc acudir a xicotets comerços, segons una enquesta de la Generalitat
18/05/2020 -

El 70,9 per cent de la població considera de baix risc realitzar la compra en xicotets comerços mantenint la distància de seguretat i el 82,3% afirma que percep com segur realitzar esport de manera individual, segons la sisena onada de l’enquesta elaborada pel grup de treball Data Science for Covid-19, dirigit per la comissionada de la Presidència per a l’Estratègia Valenciana per a la Intel·ligència Artificial, Nuria Oliver.

L’enquesta, que es realitza de manera periòdica des de l’inici de l’estat d’alarma, ha inclòs en aquesta onada una pregunta referent a la percepció de risc en diferents activitats que tornaran a realitzar-se a conseqüència de l’avanç en la desescalada una vegada estiguen permeses, segons ha explicat la Generalitat en un comunicat.

La directora d’Anàlisi i Polítiques Públiques, Ana Berenguer, considera “positiu” que la major part de la ciutadania perceba com segur acudir a xicotets comerços per l’impacte que tindrà en la reactivació de l’economia. “El xicotet comerç ha resultat especialment castigat per la situació i és molt important que compte amb la confiança dels valencians i les valencianes”, ha indicat.

L’assistència a xicotets locals, com a perruqueries, amb cita prèvia, també és percebuda com una activitat de baix risc per al 59% de les persones enquestades. Altres activitats, com reunir-se a casa amb amistats, és de baix risc per a un 27%; menjar o sopar en restaurants amb limitació d’aforament, un 23,2%; o estar en terrasses de bars en grup, un 21,9%, indicadors que reflecteixen la “prudència” de la ciutadania respecte a aquestes activitats.

“Hem iniciat el camí de tornada a la normalitat sanitària, econòmica i social i és important transmetre que aquelles activitats que poden tornar a realitzar-se ho faran amb les mesures de seguretat necessàries per a minimitzar el risc”, explica Berenguer.

Realitzar viatges en transport urbà o interurbà, amb un 19,7%; acudir a cinemes, teatres o espectacles, amb un 16,8%; participar en oficis religiosos, amb un 14,88%; assistir al col·legi o institut, amb un 7,9%, i viatjar amb avió, amb un 5,4% registren els percentatges més baixos sobre les activitats que la població considera que serà possible realitzar amb un baix risc de contagi una vegada estiguen permeses.

Aquestes són algunes de les conclusions de l’enquesta realitzada pel grup de treball Data Science for COVID-19 l’objectiu del qual és l’aplicació de tècniques d’Intel·ligència Artificial (IA) i l’anàlisi de dades per a ajudar en la presa de decisions públiques en el context de la pandèmia de coronavirus.

QÜESTIONARI

El qüestionari, que compta amb 180.000 respostes acumulades, ha sigut dissenyat pel grup de treball liderat per Nuria Oliver, del qual formen part persones expertes de la Universitat Jaume I, Universitat de València, Universitat Politècnica de València, Universitat Miguel Hernández, Universitat d’Alacant, CEU Cardenal Herrera i Fisabio.

La sisena ronda de l’enquesta sobre la COVID-19 es va realitzar entre l’1 i el 7 de maig i es van obtenir 9.177 respostes a Espanya, el 41% d’elles en la Comunitat Valenciana.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

1 × 3 =