25n
25N
25N

La Pobla de Vallbona connectarà el nucli urbà i la zona nord

La Pobla de Vallbona connectarà el nucli urbà i la zona nord
14/11/2019 -

Les urbanitzacions de la zona nord de la Pobla de Vallbona tindran connexió amb el nucli urbà a través d’una passarel·la sobre l’autovia. L’Ajuntament s’ha reunit amb el cap de secció del Servici Territorial de Carreteres, Jorge Melià, per planificar l’inici de les obres previst per a les pròximes setmanes.

La passarel·la sobre l’autovia és una reivindicació històrica dels més de 5.000 veïns que viuen en la zona residencial nord de la Pobla de Vallbona i que troben en l’autovia una barrera en la connexió amb el nucli urbà des de la seua construcció a principis dels anys 90.

L’obra està adjudicada per un import de 294.000 euros i serà finançada completament per la Conselleria de Política Territorial, Obres Públiques i Mobilitat FEDER de la Unió Europea. La passarel·la tindrà una llargària de prop de 50 metres amb una plataforma de 3 metres d’amplada que permetrà el pas compartit entre bicicletes i vianants. El termini d’execució és de 12 mesos.

Amb aquesta passarel·la es culmina la urbanització de l’entorn de l’entrada nord-est del municipi amb una sèrie d’obres per pacificar el trànsit i permetre un accés no motoritzat al nucli urbà. En aquest sentit, a través d’una subvenció del programa SOM de la Diputació de València, s’ha realitzat un primer tram de carril bici en l’entorn de l’ermita valorat en 100.000 euros i una segona inversió directa de l’Ajuntament de 240.000 euros que completa la connexió d’aquest carril bici amb la passarel·la, la pavimentació del camí de la Casa Blanc i l’accés a la Cooperativa.

Des de l’Ajuntament s’ha manifestat la satisfacció perquè aquesta suposarà reduir les molèsties del mur que va suposar al seu moment la construcció de l’autovia que va dividir en dos el terme municipal de la Pobla.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

quinze − 2 =