25n
25N
25N

El Ple dona suport a la interlocució i el consens entre l'Ajuntament i la comunitat escolar davant la crisi per la Covid-19

La Corporació ha aprovat una proposta per a «desenvolupar noves accions consensuades en el marc de les competències municipals»

El Ple dona suport a la interlocució i el consens entre l'Ajuntament i la comunitat escolar davant la crisi per la Covid-19
23/09/2020 -

El Ple extraordinari de l’Ajuntament, celebrat aquest dimecres per a tractar sobre els efectes de la crisi per COVID-19, ha abordat la situació derivada de la pandèmia en els entorns escolars, i ha aprovat «continuar enfortint la interlocució amb la comunitat educativa per a revisar el resultat de les mesures de prevenció adoptades, així com el desenvolupament de noves accions consensuades en el marc de les competències municipals». A més, la Corporació Municipal ha acordat «realitzar les convocatòries necessàries del Consell Escolar Municipal per a informar-los convenientment sobre l’aplicació de les diferents mesures i la seua evolució».

L’acord, que ha sigut defensat per les regidores Maite Ibáñez (Educació) i Luisa Notario (Gestió de Recursos) s’ha plantejat com a proposta alternativa a la moció inicial que havien plantejat de manera conjunta els grups Popular i Ciutadans. El text aprovat inclou també «garantir el compliment dels protocols d’actuació i dotar als centres d’elements per a eixa labor, segons ens indiquen les autoritats sanitàries», així com «donar suport a les famílies en situació de vulnerabilitat a través de les eines que gestiona el Servei d’Educació: xec escolar, ajuda a material escolar, prevenció d’absentisme, gestió d’escolarització sobrevinguda, projectes educatius, entre altres».

Els regidors promotors de la moció inicial, Julia Climent (PP) i Fernando Giner (Ciutadans) han denunciat «falta de personal, falta de contenidors de residus i falta de tests per als empleats dels centres escolars», i han qualificat la gestió municipal en aquest camp d’«improvisada i insuficient», amb el suport del grup Vox, a través del seu regidor Vicente Montáñez. L’acord ha tirat endavant amb els vots a favor de l’Equip de Govern, mentre que l’Oposició s’ha abstingut en la votació.

La regidora d’Educació, Maite Ibáñez, ha rebutjat aquesta visió per situar-se «molt lluny de la realitat», i ha recordat que el Govern Municipal «fa mesos que treballem en els protocols de seguretat dels centres escolars», i s’ha reunit amb totes les instàncies de la comunitat educativa (pares i mares, centres, professorat…). Per part seua, la regidora de Gestió de Recursos, Luisa Notario, ha assegurat que els centres municipals es troben perfectament dotats de personal i recursos, «ja que aquest Govern va impulsar en el mandat anterior borses de mestres, davant la falta que n’havia provocat la gestió dels governs anteriors».

SEGUIMENT DELS CASOS POSITIUS

El Ple ha acordat també, amb el vot en contra del Partit Popular i Ciutadans i l’abstenció de Vox, «continuar realitzant proves PCR al personal municipal, aplicant el protocol d’actuació per a la realització de proves diagnòstiques elaborat pel Servici de Salut Laboral i Prevenció de Riscos Laborals, negociat amb els delegats de prevenció dels sindicats, i que segueix les directrius marcades per les autoritats sanitàries competents». D’aquesta manera, tal com ha explicat el regidor de Salut, Emiliano García, «la realització de proves PCR no garanteix la detecció de la pandèmia, mentre que la part crucial per a lluitar contra aquesta pandèmia és realitzar les proves que estableixen les autoritats sanitàries i desenvolupar un seguiment dels casos positius».

Aquesta tesi ha sigut reiterada per la regidora de Gestió de Recursos, Luisa Notario, qui ha aclarit que a l’Ajuntament també s’han seguit els criteris de Salut Laboral, reunits amb un protocol negociat que recull mesures en diferents escenaris per a desenvolupar el servei públic de manera excepcional.

Aquesta ha sigut la proposta alternativa a la moció avalada pel Partit Popular i Ciutadans, que havien demanat «instar el Consell a realitzar proves PCR al personal docent dels centres educatius de la ciutat després del període de vacances, i que es realitzen aquestes proves de manera periòdica». Així mateix, PP i Ciutadans havien sol·licitat «el repartiment de màscares i material de protecció per a professorat i alumnat». En la mateixa moció, tant els representants populars com els de la formació taronja han animat al Govern Municipal a «realitzar proves PCR a tot el personal dependent de l’Ajuntament, tant d’organismes locals com de centres municipals, col·legis o centres de servicis socials», així com «PCR massius per al veïnat resident en els barris amb major incidència del virus a la ciutat de València».

En el debat generat per aquesta proposta, en què el grup Ciutadans ha declinat l’oportunitat de participar, la portaveu del PP, María José Català, ha considerat que aquestes demandes «són molt raonables» i que «seria normal que es prengueren mesures més ràpides, sense excuses»; mentre que el portaveu del grup Vox, José Gosálbez, s’ha dirigit als representants de l’Equip de Govern «per a reclamar-los que siguen un exemple per la ciutadania, i deixen d’ocultar dades que demostren que no han cuidat de la salut ni de l’economia valenciana».

EL PERSONAL MUNICIPAL

Finalment, el Ple ha rebutjat l’última de les propostes realitzades en la sessió extraordinària pels grups PP i Ciutadans, en ser considerada pel Govern Municipal innecessària, atés que ja està en marxa. La moció inicial proposava «revisar els protocols de reincorporació del personal funcionari i d’entitats dependents per a incorporar mesures de conciliació familiar perquè puguen cuidar dels seus fills en cas de contagis en els centres escolars». Tal com ha recordat la regidora de Gestió de Recursos, Luisa Notario, el passat 15 de setembre, la Mesa de Negociación Municipal va aprovar el pla que regula aquest aspecte (que incorpora les últimes directrius de les autoritats competents, i que va rebre la felicitació de les seccions sindicals municipals).

Els grups PP i Ciutadans, amb el suport de Vox, han exigit també que s’implemente la presa de temperatura en els accessos dels edificis municipals, que ja s’efectua en els centres escolars, al que la regidora ha respost exigint «rigor i responsabilitat, aplicació de les directrius de les autoritats sanitàries, i no funcionar segons els ‘jo n’opine’ o ‘a mi em sembla’».

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

setze − sis =

bombers
CCCC
bombers