25n
25N
25N

El Ple avala la política activa d'ocupació juvenil de València

El Ple avala la política activa d'ocupació juvenil de València
24/09/2020 -

L’Ajuntament reforçarà les línies de suport i promoció de l’ocupació juvenil amb línies de formació i un pla d’ocupació municipal destinada a la reinserció laboral de joves menors de 30. El Ple ha acordat hui aquesta proposta, avalada pel govern municipal, en el marc de mesures impulsades per a recuperar l’impacte econòmic de la crisi del coronavirus entre la joventut.

La regidora d’Ocupació, Pilar Bernabé, que ha defensat aquesta iniciativa, ha explicat que “l’Ajuntament participarà i coordinarà activament en la iniciativa del govern autonòmic “Pla Ariadna”, així com en qualsevol projecte o iniciativa impulsada per la Generalitat en matèria de promoció de l’ocupació juvenil”. Així mateix, “l’Ajuntament reforçarà totes les vies de comunicació i difusió dels programes d’ocupació i promoció juvenil, comptant a més amb la participació activa de la regidoria de joventut, a través d’un conveni de col·laboració”.

Aquest acord s’ha adoptat, amb l’abstenció de l’Oposició, i com a alternativa a la moció presentada pel Partit Popular (PP), “perquè l’Ajuntament de València mantinga per a l’exercici 2020, i en el seu cas, amplie concorde a l’augment de la desocupació en aquest col·lectiu, la totalitat dels fons destinats en 2019 a la promoció de l’ocupació juvenil a la ciutat de València i, concretament, els destinats a la contractació temporal de persones menors de 30 anys”.

La regidora del PP Paula LLobet, que ha defensat aquesta proposta, ha parlat, entre altres assumptes, “de la necessitat de traslladar a l’òrgan de gestió competent, una estratègia clara d’execució dels programes destinats a la contractació de joves desocupats, a fi que no es produïsquen minoració respecte de l’import de la subvenció concedida a l’Ajuntament per altres organismes; i que l’Ajuntament incremente la dotació pressupostària municipal per a publicitar adequadament els programes d’ocupació juvenil, de manera que puga arribar la informació al públic objectiu al qual van dirigits i no es queden vacants”.

El regidor de Ciutadans Rafael Pardo ha manifestat que “l’atur de la ciutat de València en termes percentuals és superior al de la resta de la Comunitat i d’Espanya”, i ha assegurat que, “davant aquesta difícil situació, el desenvolupament de polítiques d’ocupació resulta molt eficaç”, Aquesta tesi l’ha completada la també edil de Ciutadans Rocío Gil, qui ha lamentat “les crítiques contínues cap a la joventut” i ha donat suport a “la necessitat de realitzar programes d’ocupació i que l’oferida arribe al major nombre de persones”.

En la seua intervenció, Pilar Bernabé ha recordat que en 2109 l’Ajuntament ha invertit 530 milions d’euros en la contractació directa de joves, mentre que en 2020 aquesta partida ha ascendit fins als 711 milions d’euros. També ha assegurat que en el present exercici s’han destinat 2,1 milions d’euros per a activar polítiques actives d’ocupació juvenil “enfront dels 73.000 euros de l’any 2014”.

REACTIVACIÓ COMERCIAL DEL CENTRE

Pel que respecta a temes econòmics, el Ple també ha plasmat- tal com ha definit el regidor de Comerç, Carlos Galiana- la preocupació de tots els grups polítics per la situació del comerç local”. De fet, s’ha debatut i rebutjat, una moció sobre aquest tema presentada pel grup municipal Ciutadans que, segons ha argumentat Galiana, “no aportava cap novetat a les accions realitzades per les diferents delegacions que treballen, d’una forma transversal, per a impulsar l’activitat econòmica en el centre”.

En nom de la formació taronja, el regidor Rafael Pardo ha sol·licitat “l’aprovació d’un pla transversal de reactivació del centre de València, contemplant-se entre altres mesures la posada en marxa d’una campanya de promoció turística, mesures d’erradicació de competència il·legal, el reforçament de la seguretat i del servici de neteja, així com la convocatòria d’ajudes i incentius específics». En la mateixa línia l’edil de Ciutadans Narcís Estellés, ha demandat que es duga a terme un «especial èmfasi en la campanya comercial de Nadal, contemplant-se entre altres qüestions: la recuperació de l’aparcament nocturn en el carril bus, la millora de la il·luminació així com garantir una mobilitat fluida pels carrers del centre i avingudes perifèriques, a fi d’assegurar la millor campanya possible a comerciants i hostalers».

Referent a això, el regidor popular Santiago Ballester, que ha donat suport a aquesta moció, amb una sèrie d’esmenes, ha parlat de “les necessitats evidents dels comerciants”, i ha instat a l’equip de govern “perquè adopte mesures com per exemple la baixada d’impostos i escolte a tots els col·lectius implicats i afectats per la crisi generada per la pandèmia del coronavirus”.

El regidor delegat de Comerç, Carlos Galiana, ha qüestionat “les mesures proposades pels regidors de l’oposició per a impulsar aquest sector”. “De fet -ha manifestat- no existeix relació entre el comerç i la política de mobilitat que duu a terme l’Ajuntament”. “És més -ha ressaltat- la pacificació de la via pública és més que un estímul per a potenciar les compres en els xicotets comerços de la zona”.

D’altra banda, el regidor Carlos Galiana ha recordat que l’Ajuntament ha concedit ajudes específiques per al xicotet comerç, i que el 100 per 100 dels establiments que han sol·licitat esta ajuda l’han rebuda. Així mateix, ha indicat que a aquestes ajudes cal sumar moltes altres impulsades per diferents regidories. Finalment, l’edil, que ha defensat que “només eixirem de la situació econòmica actual amb polítiques d’innovació”.

REUNIÓ PER A DONAR RESPOSTES ALS SECTORS RELACIONATS AMB LES FALLES

D’altra banda, com a regidor de Cultura Festiva, Carlos Galiana, ha explicat que “l’Ajuntament atén les necessitats de representants de les festes i agents econòmics implicats en les diferents celebracions, i ha anunciat que la Comissió Multisectorial de les Falles es reunirà el pròxim 1 d’octubre”.

Aquest anunci l’ha realitzat en el debat generat a instàncies d’una moció presentada per la regidora de Ciutadans, Amparo Picó, qui sol·licitat que “la Regidoria de Cultura Festiva cree una Comissió de Treball Multisectorial que planifique, a sis mesos vista, de cara a una possible diferent i singular celebració de les Falles 2021, i altres celebracions festives, sempre que les autoritats sanitàries ho permeten, considerant les possibles situacions de gravetat a la Ciutat de València provocades per ka COVID-19″.

El regidor del PP Santiago Ballester ha aprofitat el seu torn de paraula per a preguntar pels possibles plans previstos per l’equip de govern i com es contempla en eixos plans la supervivència de tants sectors econòmics implicats en el món de les falles”.

El regidor de Festes i Cultura Festiva, Carlos Galiana, ha recordat que “la proposta de tindre diferents plans ja és una realitat, ja que l’Ajuntament treballa des de fa temps per a contemplar els diferents escenaris en cadascuna de les festes de la ciutat”. Abans de la votació, amb la qual s’ha rebutjat la proposta, Carlos Galiana ha demanat als regidors de l’Oposició que “si no sumeixen esforços, tampoc resten il·lusió a totes aquelles persones que treballen per a mantindre-la”.

SEGURETAT CIUTADANA

L’Hemicicle també ha sigut escenari d’un debat sobre la seguretat ciutadana. El regidor responsable, Aarón Cano, que ha anunciat una reunió que se celebrarà “per a solucionar el tema de la policia de barri, que actualment està bolcada en labors de vigilància d’accés de col·legis”, ha lamentat la proposta de Populars i Ciutadans per a demanar “major protecció a la ciutat” que ha generat la confrontació d’opinions “perquè aquesta moció no persegueix el benestar de la ciutadania sinó l’interés d’alguns col·lectius”.

La portaveu del PP, María José Català, ha demanat, entre altres propostes per a “incrementar la seguretat i protecció ciutadana, que s’active una borsa de treball per a nomenaments interins d’Agents de Policia Local, per a cobrir la demanda de la plantilla de manera immediata, considerades, a més, les superiors necessitats de protecció policial derivades de la Covid”. “D’aquesta manera- ha explicat- es podrien solucionar problemes de convivència com els que genera l’ocupació d’habitatges, per als quals l’Ajuntament no està fent tot el que és a les seues mans, ja que el problema de l’ocupació és la falta d’habitatges per a joves”.

Aquesta proposta, que finalment ha sigut rebutjada, ha rebut el suport dels grups de l’oposició. Concretament, el portaveu de Vox, José Gosálbez, ha assegurat que “la seguretat és una qüestió bàsica i fonamental per a la ciutadania, i en el cas de València si no hi ha seguretat la inversió s’anirà i això suposarà una ruïna per a la nostra ciutat”. “El govern ha de situar-se front o al costat del delicte com l’ocupació”, ha conclòs, “cansat, de què es parle tant de passat”. I en nom de Ciutadans, el regidor Narcís Estellés ha mostrat la seua “preocupació pels paràmetres d’inseguretat de la ciutat de València, que en mans de l’actual govern local és una ciutat sense ordre i sense seguretat jurídica per als comerciants”.

El regidor de Seguretat Ciutadana, Aarón, Cano, ha explicat que l’Ajuntament treballa amb la bossa d’interins de la Policia Local, i ha criticat “la falsedat de les dades aportades per l’oposició en parlar de l’ocupació d’habitatges”. En aquest sentit, la regidora d’Habitatge, Isabel Lozano, ha concretat que l’ocupació d’habitatges buits en El Cabanyal és un problema generat per l’anterior pla urbanístic del barri i la política de degradació patida en la zona”.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

15 − 15 =