25n
25N
25N

El ple aprova, provisionalment, el PEP de Ciutat Vella

El ple aprova, provisionalment, el PEP de Ciutat Vella
14/11/2019 -

El Ple de l’Ajuntament ha aprovat, provisionalment i amb l’abstenció dels grups de l’oposició, el Pla Especial de Ciutat Vella (PEP), que protegirà, entre altres elements, 2.250 edificis residencials d’aquest districte «per evitar la propagació dels apartaments turístics de la zona i fomentar que el centre històric mantinga el seu caràcter de barri», tal com ha defés la vicealcaldessa i regidora de Desenvolupament Urbà, Sandra Gómez.

En el debat plenari arran d’aquest acord, el regidor de Ciutadans Narciso Estellés, que ha manifestat la seua inquietud «davant la propagació dels apartaments turístics», ha reconegut la tasca que s’ha fet «per a refondre una extensa normativa, així com el caràcter participatiu del procés i el foment de l’ús residencial».

En nom del Partit Popular, el regidor Juan Giner ha lamentat «el canvi d’ús d’un edifici», ha subratllat que «hauria d’establir criteris clars a l’hora d’evitar la turistificació del centre i de treballar altres accions per resoldre problemes d’habitatge social».

La regidora Sandra Gomez ha explicat que «el PEP de Ciudad Vella és un pla que, per descomptat, té un objectiu i una finalitat molt definida, que és que els nostres barris continuen sent precisament això, barris, espais residencials i que d’alguna forma reflecteixen la nostra identitat i la nostra història com a ciutat».

«El nostre centre històric mereix aquesta protecció perquè sabem del risc que existeix a vegades amb la massificació i la turistificació de determinades zones que, pel seu patrimoni històric, és obvi que mereixen i tenen més atenció dels nostres turistes. I per això hem volgut protegir-lo, per continuar sent una ciutat atractiva pels elements patrimonials», ha afegit.

D’altra banda, el PEP afegeix als 1.600 edificis protegits uns altres, aproximadament uns 400, que inclouen, per primera vegada, 50 comerços tradicionals del centre històric, emblemàtics, «que tenen una identitat i una història, i que per primera vegada en un pla de la ciutat de València estaran també protegits i per tant no podran sofrir cap mena de modificació que altere la nostra identitat que també la donen els comerços dels nostres barris», ha conclòs la regidora.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

1 × 1 =

caixaontinyent
paterna