25n
25N
25N

La plaça Pintor Segrelles, referent ecològic per al barri de Jesús

Sandra Gómez, regidora de Desenvolupament Urbà, ha visitat les obres de la plaça que suposa un nou ‘espai segur’ per a València

La plaça Pintor Segrelles, referent ecològic per al barri de Jesús
04/08/2020 -

El barri de Jesús ja té un dels referents mediambientals més destacats de la ciutat. Aquesta plaça, que forma part del projecte de recuperació de l’espai públic ‘València, ciutat de places’, està oberta de nou al públic com a nou espai segur, això és, un espai obert gran i ampli que permeta als usuaris respectar les mesures de distanciament decretades per la pandèmia de la Covid-19. Durant les obres de la plaça del Pintor Segrelles, s’ha utilitzat una tècnica especial basada en la “conversió en zona de vianants blana” que ja s’ha utilitzat en altres obres importants, com en la plaça de l’Ajuntament, que ha permés que s’accelerara el procés de pavimentació amb motiu de proporcionar a la ciutat de més espais segurs durant l’emergència sanitària. Sandra Gómez, vicealcaldessa i regidora de Desenvolupament Urbà, s’ha desplaçat fins a la plaça per a veure els resultats de la reforma.

Aquesta obra ha permés recuperar 1.800 metres quadrats d’espai públic en un entorn on, a més, hi ha una conversió en zona de vianants d’un entramat important de comerç local i restauració. La transformació de la plaça ofereix un ampli espai que millorarà la qualitat de vida dels veïns i veïnes del barri, ja que podran dispersar-se fàcilment al llarg de l’espai per a salvaguardar les distàncies de seguretat, tot en un lloc on abans només hi havia un aparcament de cotxes.

Quant a les obres, s’ha executat un projecte denominat “provisional” que ascendeix a 40.000 euros. Concretament, han reutilitzat material mobiliari cedit per La Marina, que buscarà una integració més natural amb l’entorn gràcies a la instal·lació de jardineres. Quant al paviment bla és especial perquè redueix la temperatura ambient i millora la sensació de confort. L’asfalt negre absorbeix la temperatura solar durant tot el dia augmentant la sensació de calor. No obstant això, amb aquest paviment de color clar es combatran les onades de calor que cada vegada són més freqüents.

El projecte ‘València ciutat de places’ en el qual va inclòs la reforma de la plaça del Pintor Segrelles, té com a objectiu transformar la ciutat del Túria en favor de l’espai públic i de la creació de llocs de trobada i gaudi ciutadà. Aquest projecte pretén humanitzar les vies públiques des del retrobament ciutadà, la mobilitat sostenible, l’ecologia urbana, el paisatge i la infraestructura verda. Unes altres de les places intervingudes amb aquest objectiu han sigut la plaça de l’Ajuntament, Sant Agustí o la plaça de la Reina, que recentment ha anunciat nous retards per a la seua finalització. De fet, en els últims cinc anys, els governs de la Nau i del Rialto han recuperat 110.000 metres quadrats d’espai públic per a vianants.

Sandra Gómez s’ha desplaçat personalment fins a la plaça del Pintor Segrelles per a observar el resultat d’aquest nou punt de trobada per al barri. A conseqüència d’aquesta transformació, València comptarà amb una plaça més sostenible, resilient i adaptada a l’efecte del canvi climàtic.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

set + 16 =

bombers
Valencia activa