25n
25N
25N

La plaça de l'Ajuntament de València guanya el seu primer premi

La peatonalització de la plaça de l’Ajuntament guanya el premi de la Setmana Europea de la Mobilitat Sostenible de la Comunitat Valenciana

Xisco Navarro

La plaça de l'Ajuntament de València guanya el seu primer premi
18/09/2020 -

Els treballs de conversió en zona de vianants duts a terme per l’Ajuntament de València comencen a donar els seus fruits. La mateixa plaça de l’Ajuntament ha rebut el seu primer reconeixement en el marc de la Setmana Europea de la Mobilitat Sostenible de la Comunitat Valenciana. La conversió en zona de vianants de la plaça de l’Ajuntament es disputava aquest guardó, que entrega la Conselleria de Política Territorial, Obres Públiques i Mobilitat, en la categoria de grans ciutats – més de 50.000 habitants –.

Tant l’alcalde de València, Joan Ribó, com els regidors de Desenvolupament Urbà i Mobilitat Sostenible, Sandra Gómez i Giuseppe Grezzi, han valorat molt positivament aquest reconeixement que posa en valor la política de recuperació de l’espai públic que des de l’Ajuntament estan duent a terme sota el projecte ‘València, ciutat de places’. Més de 12.000 metres quadrats s’han recuperat per a la ciutadania amb la conversió en zona de vianants de la plaça de l’Ajuntament. Sens dubte, una actuació que mostra la transformació de la ciutat cap a un model més sostenible en el qual el protagonista és el vianant.

La conversió en zona de vianants de la plaça de l’Ajuntament s’està duent a terme en tres fases. En primer lloc, es va procedir al tancament del trànsit rodat mitjançant una actuació blana, a base de pilons, bàculs i jardineres. En eixa mateixa fase, també s’ha definit la imatge actual de la plaça gràcies a una repavimentació, que no només ha unificat l’espai per als vianants, sinó que li ha dotat d’eixe to vermellós similar al color de les voreres de l’Ajuntament.

Així mateix, a més de demolir les illetes, es va procedir a la demolició del paviment en una de les parts centrals de la plaça, concretament la pertanyent a l’espai on es planten els monuments fallers, per a recuperar l’antic empedrat que, a més, és més resistent al foc. En definitiva, una actuació que ha afectat 7.600 metres quadrats de les noves zones per als vianants, i que ha comptat amb una inversió de 564.940,35 euros.

No obstant això, encara falta escometre el que serà la imatge definitiva de la plaça de l’Ajuntament. En aquest sentit, la vicealcaldessa Sandra Gómez ha explicat que “ja s’han aprovat els plecs que determinaran els concursos“. I és que la idea és posar en marxa un concurs d’idees perquè, tenint en compte el resultat del procés participatiu que es va dur a terme, es presenten diferents projectes de reurbanització.

Per descomptat, l’última fase de la conversió en zona de vianants de la plaça de l’Ajuntament consistirà a escometre la reforma urbanística definitiva, que transformarà la imatge del cor de la ciutat, encara que, això sí, sense perdre elements característics, com l’espai per a la instal·lació de les mascletaes o els tradicionals llocs de flors.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

cinc × tres =

bombers
CCCC
bombers
Valencia activa