25n
25N
25N

Educació posa en marxa una plataforma online que garanteix la docència a l'alumnat

La plataforma MULAN diferència els portals de treball i les seues funcions tenint en compte els nivells educatius

Educació posa en marxa una plataforma online que garanteix la docència a l'alumnat
18/03/2020 -

Des del 16 de març, i decretat per la Generalitat Valenciana, les classes escolars de tots els nivells educatius de la Comunitat Valenciana han sigut suspeses fins a un altre avís. No obstant això, aquesta mesura no significa que es paralitze tot el sistema educatiu, sinó que s’ha optat per continuar amb les classes de manera online. Així, la conselleria d’Educació, Cultura i Esport ha posat, a la disposició de la comunitat educativa, en pla MULAN (model unificat lectiu d’activitats no presencials).

Aquest programa diferencia els portals de treball per nivells educatius, és a dir, ‘Mestrecasa’ per a Infantil i Primària; ‘AULES’ per a ESO, EOI i FP Bàsica, així com la plataforma de videoconferències ‘Webex’ per a Batxillerat i FP. Així mateix, també es contempla un nexe d’unió entre el professorat i les famílies a través de ‘Web Família’. Una eina eficaç que permet la continuïtat de les classes, malgrat la suspensió per l’actual crisi sanitària.

Tal com han informat des d’Educació, a través de ‘Mestrecasa’ es difondran tots els materials per a Infantil i Primària, amb l’objectiu que es puga descarregar des de casa per a fer les tasques enviades. En aquest sentit, la Direcció General d’Innovació Educativa està organitzant un repositori unificat de materials i projectes, que es trobarà disponible durant els pròxims dies.

En el portal ‘AULES‘, no només es realitzaran totes les proves i exàmens, sinó que el professorat tindrà accés a la creació de les seues pròpies aules virtuals amb matriculació sincronitzada amb les dades d’alumnat d’ITACA. Aquest lloc web, destinat a l’aprenentatge e-learning, serà accessible des de tots els dispositius.

En canvi, el portal de videoconferències ‘Webex’ s’utilitzarà perquè el professorat de Batxillerat i d’FP de grau mitjà i superior puga fer docència en directe a distància. D’aquesta manera, l’alumnat podrà demanar la paraula i plantejar els seus dubtes en directe, tant en veu a través del micròfon, com per escrit a través del xat de l’aula. A més, en el cas que l’alumnat no dispose d’Internet, comptarà amb número de telèfon únic per a cada aula a través del qual podrà escoltar en directe la docència. L’àudio de totes les sessions podran ser gravades i penjades de manera permanent a l’aula per a tot aquell alumnat que no haja pogut assistir en directe.

En el cas dels centres concertats, que no disposen de cap plataforma pròpia, se’ls habilitarà un espai d”AULES’ per a continuar impartint les classes i presentant material a l’alumnat.

“Hem de fer tots els esforços per a garantir l’accés a un dret fonamental com és l’educació per les extraordinàries circumstàncies en les quals ens trobem actualment”, ha apuntat el conseller d’Educació, Vicent Marzà. Per aquest motiu, s’ha desenvolupat MULAN, “un pla diversificat respecte a les tecnologies que el constitueixen, però que garanteix la docència en línia, ajudant al professorat en l’accés a aquestes eines”, ha conclòs.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

tretze − dotze =

caixaontinyent
ruta massamagrell
paterna