25n
25N
25N

Naix una plataforma "oberta a tot el que vulga ajudar" per a fer "labor de guerrilla" a la pandèmia

Naix una plataforma "oberta a tot el que vulga ajudar" per a fer "labor de guerrilla" a la pandèmia
27/03/2020 -

Des de víctimes i familiars del coronavirus fins a policies, sanitaris, jutges, psicòlegs o funcionaris. Ha nascut una nova entitat, la Plataforma de Víctimes del Coronavirus Covid 19, “oberta a tot el que vulga ajudar” per a fer “labor de guerrilla” a la pandèmia que assola al país.

Així ho ha indicat en declaracions a Europa Press l’advocat Juan Carlos Navarro, membre d’aquesta entitat de caràcter nacional i que en 30 hores –des de la seua creació– ha rebut centenars de peticions per a sumar-se i col·laborar.

Es tracta d’una plataforma que abasta múltiples àmbits d’actuació. Per posar un exemple, aquest divendres s’ha encarregat de repartir a la Unitat d’Intervenció Policial (UIP) diferents gels, guants i màscares.

Així mateix, l’entitat té previst, segons ha indicat Navarro, emetre vídeos de motivació, d’autoajuda, ‘coaching’ o consells mèdics. D’altra banda, també té previst gestionar demandes i querelles per possibles responsabilitats en la gestió d’aquesta pandèmia.

“Des de la plataforma de víctimes volem ser un vehicle d’ajuda per a tots i cadascun dels afectats en aquesta crisi sanitària”, ha informat l’entitat.

RECLAMACIONS

En relació amb les reclamacions, la idea és defensar a treballadors del sector sanitari, de les Forces i Cossos de Seguretat de l’Estat (FCSE), del sector farmacèutic o de qualsevol altra professió, bé per ser familiars o pacients, que vulguen demanar el que els corresponga.

“Si us heu infectat a conseqüència de l’incompliment del deure de seguretat, com de les obligacions de protecció adequades de la vida i la salut, així com la falta de dotació de mitjans de protecció per part de les entitats competents, defensarem els vostres drets”, assevera la plataforma.

L’objectiu és reclamar als responsables “directes” tots els possibles perjudicis que s’hagen causat a les víctimes d’aquesta pandèmia, “en virtut de la seua obligació de vetlar per la salut pública i de la seua obligació de vigilar l’adequat i correcte exercici de la sanitat pública i privada”, postil·la.

Per a això, es podran emprendre accions legals, bé per via civil o penal. La defensa ha sigut encarregada al despatx Navarro & Larriba Abogados, que coordinarà les accions legals. I s’han oferit més buffetes a col·laborar.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

divuit − 9 =

bombers
CCCC