25n
Orgull
Orgull

La planta potabilitzadora del Realón pararà 24 hores per obres de millora

La planta potabilitzadora del Realón pararà 24 hores per obres de millora
17/08/2018 -

L’Ajuntament de València, a través d’Emivasa, durà a terme demà dissabte dia 18 l’obra corresponent a la segona fase del projecte de rehabilitació dels filtres de la planta potabilitzadora del Realón, a Picassent. Per realitzar la intervenció és necessari tancar la canonada d’eixida, la qual cosa impossibilita el bombament d’aigua, per la qual cosa l’estació romandrà tancada durant 24 hores aproximadament. El subministrament a València i la seua àrea metropolitana quedarà garantit a través dels depòsits de compensació del Realón.

Amb objecte de minimitzar l’afecció al servici, l’execució de l’obra s’ha planificat un cap de setmana d’agost, quan el consum aconsegueix els seus nivells més baixos. En concret, es preveu que la planta potabilitzadora estiga ‘en sec’ des de les 16 hores de dissabte fins al tram comprés entre les 15 i les 23 hores de diumenge dia 19.

Durant aquest temps, el subministrament d’aigua a València i la seua àrea metropolitana des del Realón es realitzarà a través dels depòsits de compensació de la mateixa planta. La capacitat d’emmagatzematge és de 150.000 m³ i s’estima que, amb una regulació del sistema que prioritze el proveïment des de l’estació de La Presa, a Manises, els depòsits de Picassent cobriran la demanda fins que finalitze l’obra.

El regidor del Cicle Integral de l’Aigua, Vicent Sarrià, ha explicat que «és una intervenció complexa i delicada que Emivasa ha de realitzar de manera quasi mil·limètrica, avisant a la secció d’Aigües de qualsevol incidència, encara que no es preveuen problemes de falta de cabal ni pèrdues de pressió en la xarxa de València durant el període de la reparació».

L’actuació consisteix en la substitució d’un cabalímetre d’eixida a la planta. Es calcula que la intervenció dure entre 23 i 31 hores, incloent-hi tant el treball en si com les operacions de buidatge i ompliment de la conducció, estimades en cinc hores.

La primera fase del projecte de rehabilitació dels filtres de l’estació del Realón es va realitzar el cap de setmana del 19-20 d’agost de 2017 i va consistir en la substitució del cabalímetre d’entrada a la planta.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

dos × 1 =