caixa popular

Plans d'oci a València per a gaudir de Sant Vicent Màrtir

Sant Vicent Màrtir és el patró de València, però també del Gremi dels Sastres

Plans d'oci a València per a gaudir de Sant Vicent Màrtir
22/01/2018 -

Cada 22 de gener, la ciutat de València, de creus per a dins, celebra el dia de Sant Vicent Màrtir, un dels patrons de la ciutat, i un dels sants més coneguts internacionalment, ja que també és patró de Portugal, a més d’altres ciutats com Vicenza o Milà. Així, cada any, la ciutat es prepara per a venerar a aquest patró amb la celebració de la tradicional processó de Sant Vicent Màrtir, així com la processó del Gremi dels Sastres, que arranca a les 12.00 hores, en l’avenguda de Maria Cristina.

Però, Per què va ser santificat Sant Vicent Màrtir? Segons conta la història, Sant Vicent va ser tancat en una presó fosca, i es va veure sotmés a diferents tortures, com l’assot o l’esborronador poltre. No obstant això, i malgrat el turment, no va abandonar la fe cristiana. D’aquesta manera, Vicent va ser un diaca martiritzat a València, l’any 304, per ordre de l’emperador Diocleniano. Des de llavors, València i Saragossa venera a Sant Vicent Màrtir amb l’organització de diferents celebracions de caràcter religiós.

No obstant això, si vols gaudir d’aquest dia festiu, a València Extra, et proposem plans alternatius d’oci perquè aprofites al màxim el dia de Sant Vicent. Així, si estàs pensant en algun pla en família, et recomanem que visites el famós circ Raluy Legacy. Instal·lat en La Marina de València, aquest circ museu, amb més de 100 anys d’història, i amb caravanes restaurades de 1900, t’ofereix l’oportunitat de gaudir d’un sorprenent espectacle en el qual es combina la màgia del circ d’antany amb noves tècniques. Si encara no has viscut aquesta experiència, no oblides que el Circ Raluy Legacy romandrà en la nostra ciutat fins al 28 de gener.

Un altre pla d’oci a l’aire lliure, i amb el qual pot gaudir tota la família, és la fira d’atraccions de Nadal. Enguany s’ha situat al carrer Enginyer Manuel Soto i l’Avinguda de França, i ja han sigut molts els valencians que no han pogut deixar passar l’oportunitat de passar-li-ho en gran amb les nombroses atraccions tant per a adults, com per als més xicotets. Ah! Però el millor és que, hui, és l’últim dia de la fira, per la qual cosa podràs pujar a tot el que vulgues a preu més que populars.

Finalment, i si encara no l’has visitat, hui és l’últim dia perquè passes a veure la millor exposició de clics de Playmobil de la nostra ciutat. En l’Ateneu Mercantil, aquesta mostra, que compta amb més de 10.000 clics, et farà viatjar a la infància amb la representació de diferents escenes temàtiques, com el món dels víkings, Parc Juràssic o la sorprenent sabana africana. No deixes passar aquesta oportunitat, i deixa volar la teua imaginació contemplant peces úniques de col·lecció en l’exposició més gran de Playmobil de la ciutat.


Més notícies

0 comentaris

Encara ho tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

10 + 16 =

viva gym canovas
exposicion caps tallats