caixa popular

Pla estratègic per a desenvolupar un model turístic sostenible i participatiu

Pla estratègic per a desenvolupar un model turístic sostenible i participatiu
26/07/2017 -

El Pla Estratègic “València Turística cap al 2020”, aprovat unànimement pel Ple de l’Ajuntament de València, ha sigut presentat oficialment aquest matí per l’alcalde Joan Ribó i la regidora Turisme, Sandra Gómez. S’ha exposat el model turístic per a la ciutat de València, les seues fortaleses com a destinació i els elements fonamentals de l’estratègia per a desenvolupar una oferta turística cent per cent sostenible i transparent, dinàmica, amb una estructura eficient i col·laborativa, respectuosa amb el medi ambient i construïda amb la complicitat de tots els sectors implicats. Ha sigut en un acte presidit pel President de la Generalitat, Ximo Puig, en l’edifici Veles e Vents.

“València s’està construint amb la complicitat de tots. Eixa és la principal estratègia que ens hem marcat”, ha afirmat Joan Ribó en aquest acte, que ha comptat també amb la presència del Secretari Autonòmic de Turisme, Francesc Colomer, de la Diputada Provincial de Turisme, Pilar Moncho, el responsable de València Turisme, Antoni Bernabé, a més d’altres regidors i regidores de l’Ajuntament i nombrosos representants del món empresarial, operadors i agències turístiques, entitats veïnals i altres representants de la societat civil, que han intervingut en el procés participatiu que té, entre altres objectius, el de “posicionar València com una de les millors destinacions turístiques del Mediterrani”.

A més de qualitats de València com el bon oratge o la seguretat, Ribó ha valorat una aposta de futur basada també “en el nostre respecte al medi natural i la complicitat amb polítiques de defensa del nostre entorn”, referint-se per exemple al treball per a la recuperació de l’Albufera i l’horta, en sintonia amb la commemoració de la capitalitat mundial de l’Alimentació Sostenible que celebra enguany València auspiciada per la FAO. “És la nostra intenció dissenyar estratègies en les quals València siga una perfecta amfitriona d’esdeveniments professionals o culturals”, ha dit abans de ressaltar que “pot ser que València siga una de les ciutats més lliures d’Europa. En la nostra idiosincràsia està el respecte a la condició sexual, cultural, social o econòmica de la gent. Sempre hem sigut una ciutat d’acolliment i hem entés que la diversitat ens fa més rics. València ha sigut una terra en la qual el respecte ha facilitat la nostra comunicació amb el món”.

Ha enaltit el patrimoni arquitectònic de València però també ha assenyalat que “hi ha un recurs que ens singularitza davant el món: la nostra gent. La manera de ser i de viure que tenim pot ser el millor atractiu per als qui ens visiten”. Ribó ha parlat de generositat i caràcter acollidor, de festes i gastronomia úniques, atractius culturals… i ha conclòs que “l’activitat turística ha de ser un motor per a transformar i donar suport als objectius estratègics de la ciutat, tal com enuncia el pla estratègic, i açò ens obliga a construir una ciutat amable, culta i, sobretot, atractiva per als seus habitants. D’eixa manera serà com aconseguirem una València desitjada i benvolguda pels visitants i interessant per a les empreses que han de generar oportunitats comercials i crear llocs de treball en l’àmbit del turisme”.

Etiquetes


Més notícies

0 comentaris

Encara ho tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

tres − 3 =

viva gym canovas
exposicion caps tallats
25n Foios