caixa popular

Pla especial de jardineria per a Falles

Pla especial de jardineria per a Falles
21/02/2018 -

La regidora de Parcs i Jardins, Pilar Soriano, ha donat a conéixer hui les actuacions de jardineria que amb motiu de les festes falleres s’estan duent a terme en la ciutat per deixar els carrers i els parcs i jardins en les millors condicions possibles. Així, s’està fent una incisiva poda dels exemplars d’arbres situats en els carrers on hi ha falles d’especial amb l’objectiu d’evitar que es cremen les seues branques el dia de la Cremà. També s’han previst servicis extraordinaris de neteja en diversos parcs de la ciutat per als dies de Falles.

Entre els treballs de poda ja realitzats estan els de tot el carrer de Sueca, on s’ha fet una especial incidència en el ficus de l’encreuament amb Literat Azorín. A la plaça del Pilar s’han podat totes les moreres, a Peris i Valero s’han podat les palmeres de tota l’avinguda mentre que a la plaça de l’Encarnació també s’han podat totes les palmeres.

A més, en els pròxims dies es realitzaran podes en els encreuaments del carrer de Cadis amb Centelles, carrer de Cadis amb Literat Azorín, Cuba amb Puerto Rico, Mestre Gozalbo amb Comte d’Altea, Xàtiva amb carrer de Ribera, Marqués de Sotelo amb Convent de Santa Clara, i carrer de Cervantes amb Ramon i Cajal. També s’efectuaran aquestes podes a la plaça del Mercat Central i a la plaça del Negret.

En la zona nord de la ciutat també es podaran en els pròxims dies al carrer de Misser Mascó amb passeig de l’Albereda, carrer de Sant Joan de Déu, carrer de Mistral, la zona de la falla Santa Genoveva Torres (on es podaran dos plàtans per la il·luminació de la falla), carrer de Masquefa (poda de palmeres per zona de focs artificials), camí Barcelona amb Constitució (poda de palmeres) i carrer de Llorens amb Arquitecte Lucini (repàs de l’arbrat per zona de focs).

D’altra banda, també està previst el lligat de palmeres a Peris i Valero, plaça de l’Encarnació, plaça de l’Ajuntament i en l’encreuament de Cadis amb Centelles.

MANTENIMENT DE PARCS I JARDINS

La neteja extraordinària en parcs i jardins està prevista per a quatre dies festius i quatre dies laborals. Els festius corresponen als dies 11, 17, 18 i 19 de març i els laborals als dies 13, 14, 15 i 16 de març. En els dies laborals els mitjans extraordinaris reforcen els mitjans ordinaris.

D’una banda, sis persones extra cada dia laborable, tres extra cada vesprada laborable, huit persones extra cada dia festiu i tres extra les vesprades de festius s’encarregaran de les tasques de manteniment dels jardins situats en les Alberedetes dels Serrans, jardí Sant Agustí-jardí de l’Antic Hospital, Glorieta, Gran Via Ramon i Cajal, parc de la Petxina i Jacinto Labaila. El cost total de la neteja extraordinària d’aquests espais és de 19.745,32 euros, inclòs mitjans, maquinària i vehicles.

D’altra banda, el jardí del passeig de l’Albereda comptarà amb neteja especial després dels espectacles pirotècnics nocturns els dies 15,16 i 17 de març. El servici es farà aquests dies en horari nocturn amb 3 peons especialistes. L’àmbit d’actuació seran els jardins del passeig de l’Albereda des dels Vivers fins al Palau de la Música, incloent-hi el jardí de la rotonda de la plaça de Saragossa i el primer tram del jardí de l’avinguda d’Aragó.

També comptarà amb un dispositiu especial de neteja el jardí del passeig de l’Albereda en la zona del Palau de la Música, Alcoholera i de l’avinguda de França després dels espectacles pirotècnics nocturns el dia 18 de març (‘Nit del Foc’). Aquest servici es farà del 18 al 19 de març en horari nocturn amb 18 peons especialistes i l’àmbit d’actuació seran els jardins del passeig de l’Albereda des de Pla del Real fins a la confluència amb l’avinguda de França. Tot açò tindrà un cost de 19.330,45 euros, inclòs mitjans, maquinària i vehicles.

La regidora Pilar Soriano ha explicat que, “tal com hem fet amb la campanya de la poda de les taronges amargues de la ciutat, l’Ajuntament torna a preparar-se amb temps en qüestions de poda i manteniment de jardins, ara de cara a les Falles, per tindre l’arbrat de València en les millors condicions possibles”.


fiestas gandia 2018

Més notícies

0 comentaris

Encara ho tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

8 − sis =

semana de la agricultura de torrent 2018
sempre teua
exposicion caps tallats
exposicion caps tallats
decidim vlc
Decidim VLC
cultura als barris