25n
Orgull
Orgull

El Pla d'Ocupació digne de Puig: atac contra els contractes 'basura' i l'economia submergida

Puig: “El Govern del Botànic ha reducido en un 10% la tasa de desempleo en la Comunidad Valenciana”

@ximopuig

El Pla d'Ocupació digne de Puig: atac contra els contractes 'basura' i l'economia submergida
18/04/2019 -

L’atur a la Comunitat Valenciana ha baixat considerablement. De fet, en aquests quatre anys del Govern del Botànic s’ha aconseguit reduir en un 10% la taxa de desocupació que assotava a la nostra autonomia, situant-la, com assegurava la vicepresidenta de la Generalitat, Mónica Oltra, “per davall de la mitjana nacional“. Així i tot, encara hi ha més de 300.000 persones que pateixen les conseqüències de l’atur. Per aquest motiu, des del Consell s’ha plantejat un nou model per a continuar rebaixant la desocupació.

D’aquesta manera, tal com ha explicat el President de la Generalitat i candidat pel PSPV, Ximo Puig, s’ha preparat un Pla d’Ocupació digne que lluita contra els contractes ‘basura’ i contra l’economia submergida, amb l’objectiu de millorar les condicions laborals actuals, però també per a fomentar una ocupació de qualitat entre aquells sectors més desprotegits i revitalitzant sectors abandonats, com l’agricultura o les cambreres de pis.

En aquest sentit, Puig ha recordat que és important tirar la vista arrere per a saber “com estàvem abans i com estem ara. La Comunitat Valenciana ja no és el paradigma de la corrupció. Hem aconseguit un entorn estable, gràcies a un govern que, l’hem pogut fer millor o pitjor, però que ha sigut honrat. I això també ha sigut el motor que ha impulsat l’augment de la inversió estrangera que ha generat riquesa i creació d’ocupació”. En total, al voltant de 240.000 llocs de treball.

Però, a més, Puig ha anunciat la reserva d’una partida de 48 milions d’euros, que es destinaran a incentivar la contractació d’aquells col·lectius més vulnerables, és a dir, “les dones, els joves i els aturats de llarga durada”. Un pla per a generar ocupació, però que no s’allunya de la part més social, necessària per a continuar avançant en l’Estat del Benestar.

Finalment, el President de la Generalitat ha criticat la revolució fiscal de Bonig, o com l’ha definida, “la contrareforma fiscal de Bonig” perquè per a Ximo Puig “seria tornar on ja estàvem. Ens està venent fum perquè eixa reforma no genera riquesa”, sinó que com bé apuntava la candidata al Consell de Compromís, Mónica Oltra, “eixa reforma només beneficia als que més tenen com ja ha ocorregut a Andalusia, que baixen els impostos als senyorets, però els apugen el preu de les escoles a les famílies més humils”.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

dos × 1 =