25n
25N
25N

El pla de Celaá per al pròxim curs: reducció de la ràtio o servei de menjador a l'aula

La ministra d’Educació, Isabel Celaá, ha presentat a les comunitats autònomes el pla per a la tornada a les aules

El pla de Celaá per al pròxim curs: reducció de la ràtio o servei de menjador a l'aula
12/06/2020 -

Al setembre, l’alumnat tornarà a les aules, però no ho farà com sempre. De fet, la ministra d’Educació, Isabel Celaá, ha presentat el seu pla per al pròxim curs escolar que, entre altres mesures, proposa que tot l’alumnat torne a rebre classes presencials, encara que amb una considerable reducció de la ràtio a les aules d’Educació Infantil i fins a 4t de Primària: preferentment 10 alumnes per aula, però amb possibilitat d’ampliar-ho fins a 20. Amb aquesta divisió de l’alumnat s’aconsegueix crear “grups de convivència estable“, que permetria rastrejar millor el virus en cas de produir-se algun contagi.

Per a la resta d’alumnat, Celaá proposa crear miniaules dins d’altres instal·lacions del centre educatiu, com el gimnàs, el menjador o sales d’actes o, fins i tot, poder fer ús dels parcs municipals, ludoteques o centres culturals per a continuar impartint classes de manera presencial. Això sí, no s’ha especificat de quina manera es dividiria a l’alumnat per a situar a uns en aquests espais, i als altres a les aules convencionals.

Així mateix, una altra de les mesures que ha cridat l’atenció ha sigut la possibilitat que el servei de menjador es trasllade a les aules, fent ús dels carros i les safates individuals per al repartiment del menjar. En aquest cas, els menors de 10 anys sí que utilitzarien el menjador, encara que en grups amb diferents horaris per a garantir la distància de seguretat.

Quant a l’ús de la mascareta, en Educació Infantil no serà obligatòria, mentre que per a l’alumnat de 1r a 4t de Primària tampoc serà necessària sempre que l’alumnat es trobe amb el seu grup estable de convivència. Fora d’eixe entorn, serà obligatori utilitzar la mascareta en aquells casos en els quals no es puga garantir una distància d’1,5 metres.

A partir de 5é de Primària, hauran de portar mascareta quan no es puga mantenir la distància social, i les aules s’organitzaran per a assegurar la separació d’1,5 metres. Així mateix, es proposa mantenir les finestres obertes el major temps possible per a assegurar una bona ventilació dels espais en els quals s’impartiran les classes.

Finalment, Celaá també proposa que els centres educatius compten amb una persona responsable per als temes relacionats amb la Covid-19, i que, en cas de sospita de contagi, s’opte per aïllar a la persona afectada, col·locar-li una mascareta quirúrgica i contactar amb la família.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

19 + dotze =