25n
25N
25N

Nou pla d'acció per a eliminar els abocadors incontrolats a València

L’Ajuntament de València ha anunciat aquest nou pla a les mans de la regidoria d’Ecologia Urbana

E.P.

Nou pla d'acció per a eliminar els abocadors incontrolats a València
26/11/2019 -

El vicealcalde i regidor d’Ecologia Urbana de l’Ajuntament de València, Sergi Campillo, ha anunciat un nou pla per a eliminar la presència d’abocadors incontrolats i il·legals en el terme municipal de València.

De fet, en l’última setmana el consistori ha procedit a clausurar dos d’ells localitzats als carrers Pare Presentat i Vaig moldre de Bonjoch. El servei de neteja ha retirat els residus, ha col·locat panells informatius i s’ha preparat una actuació conjunta amb la Policia Local per a controlar i vigilar aquestes zones.

Segons ha explicat Campillo, “no és habitual trobar-los a la ciutat però sí en zones més allunyades del centre urbà i horts abandonats”. La majoria dels residus que s’acumulen són enderrocs procedents de l’obra i utensilis com a electrodomèstics, segons ha informat el consistori en un comunicat.

El pla inclou, a més de la neteja i retirada dels residus, la instal·lació de panells on es recorda la prohibició de fer abocaments incontrolats en tot el terme municipal segons l’Ordenança municipal de Neteja Urbana (articles 5, 47 i 50); adverteix de la infracció i la multa que suposa, entre 751 i 3.000 euros, i s’informa de la localització de l’ecoparc on es depositaran, en aquest cas en Vara de Quart. Aquestes actuacions estan coordinades entre el Servei de neteja de l’Ajuntament i la Policia Local per a controlar i vigilar aquestes zones.

El vicealcalde destaca que es tracta d’un “nou pas” per a “dignificar” l’espai públic de la ciutat: “Volem evitar que els terrenys d’horta que han deixat de cultivar-se o els solars abandonats es convertisquen en abocadors il·legals. Les persones que viuen als voltants tenen dret a tindre un paisatge urbà adequat i net”.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

9 − cinc =

caixaontinyent
lleida 2020
ruta massamagrell