25n
Orgull
Orgull

Un pla contra l'explotació laboral

Un pla contra l'explotació laboral
19/08/2018 -

El Grup Socialista en Les Corts ha presentat una Proposició no de llei (PNL) en la qual s’insta al Consell a coordinar-se amb el Govern d’Espanya “per a la correcta implantació del Pla Director per un Treball Digne 2018-2019-2020”, desenvolupat pel Govern de Pedro Sánchez, i que va en la mateixa línia que les polítiques de l’Executiu de Ximo Puig.

La diputada socialista Toñi Serna ha explicat mitjançant un comunicat que “per a assegurar-se que l’ocupació a Espanya és de qualitat, la inspecció de treball, els plans de xoc contra el frau i l’efectivitat consolidada dels drets laborals és desitjable una coordinació entre les diferents administracions públiques”.

Segons ha explicat la parlamentària autonòmica, la falta d’una ocupació de qualitat “és el principal problema que té tant Espanya com la Comunitat”. Així, ha indicat que les xifres “demostren clarament que el model de recuperació econòmica que s’ha practicat a Espanya amb l’anterior Govern presidit per Mariano Rajoy ha pretés créixer a costa de la precarització, la degradació de l’ocupació i la baixada salarial dels treballadors i treballadores”.

Entre les dades assenyalades pels socialistes, Serna ha remarcat que tant Espanya com la Comunitat estan registrant un augment en l’ocupació, de fet, ha incidit que en l’autonomia valenciana “la taxa d’atur ha baixat del 2015 al 2018 en 7,4 punts, i ha passat del 23% al 15,6% el que ens acosta per primera vegada en molts anys a la mitjana estatal” i que “des de fa 10 anys que no hi ha punts ocupats com ara”.

PRECARIETAT I TEMPORALITAT

Malgrat registrar un augment tant del PIB com de l’ocupació, la parlamentària ha explicat que, com indiquen nombrosos registres, “Espanya és el país amb major incidència de la temporalitat en el treball en superar en 10 punts la mitjana de la regió amb un 26,1%”.

Segons ha declarat Serna, el problema “no és només de dades, sinó de persones”, ja que “la precarietat laboral es manifesta en forma de subocupació, situacions de pobresa, impossibilitat d’organitzar projectes de vida més o menys estables, que sobretot, afecten els joves”. “A més -ha afegit- en determinades situacions poden desembocar en trastorns de salut i risc de sinistralitat”.

És per açò que ha explicat que per a fer front a aquesta precarització, el Govern d’Espanya “està preparant el Pla Director contra l’Explotació Laboral 2018-2019-2020 posant l’accent sobre la necessitat urgent de canviar el model laboral precari instal·lat per les polítiques de l’anterior govern”; un pla per al qual “és necessari que es coordine amb la Generalitat per a unir idees i forces contra el principal problema tant d’Espanya com de la Comunitat”.

Així mateix, la PNL presentada pels socialistes valencians també insta al Consell a “coordinar-se amb el Govern d’Espanya i amb les institucions europees i internacionals pertinents perquè, sent coneixedors, participen de les polítiques del Consell”.

“Les mesures que està prenent el Botànic en matèria d’ocupació van en la direcció dels objectius de l’Agenda 2030 de Nacions Unides per a protegir els drets laborals i promoure la seguretat i qualitat laboral, en particular dels segments més afectats com les dones, els joves, la població migrant i les persones amb el risc d’exclusió social”, ha conclòs Serna.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

quatre + deu =