caixa popular

L'Ajuntament invertirà 4,8 milions d'euros dels 13,6 del II Pla Confiança

L'Ajuntament invertirà 4,8 milions d'euros dels 13,6 del II Pla Confiança
19/05/2017 -

La Junta de Govern Local ha aprovat hui una modificació del pressupost que s’incrementa amb l’ingrés de 13,6 milions procedents dels fons del Pla Confiança de la Generalitat.

Segons ha informat la portaveu del Govern municipal, Sandra Gómez, 4,8 d’aquests milions d’euros s’invertiran en 2017 i impulsaran, entre altres projectes, la rehabilitació dels carrers paral·lels al mar del Cabanyal-Canyamelar (amb 1,7 milions d’euros). Durant aquest any també es finançarà part de la rehabilitació de l’edifici del nou Centre Municipal de Servicis Socials del Cabanyal, o de les obres de l’immoble de l’Oficina del Pla Cabanyal- Canyamelar, així com altres projectes dissenyats per a revitalitzar aquesta zona.

A més, dels fons d’aquest Pla Confiança també es finançaran les obres de l’aparcament de Ciutat de Bruges, al Mercat Central (amb un pressupost d’1,3 milions d’euros per a 2017 i de 3,1 milions d’euros per a 2018).

100.000 EUROS PER AL TURISME DE SHOPPING

D’altra banda, la Junta de Govern ha acordat que la regidoria de Promoció Econòmica i Turisme subvencionarà les despeses que realitzen els xicotets comerços locals per a fomentar el turisme de compres a la ciutat. Per a açò destinarà, per primera vegada, una partida de 100.000 euros, “amb els quals s’impulsaran millores en els establiments comercials del districte de Ciutat Vella que tinguen un valor cadastral de fins a 360.000 euros”. Així ho ha anunciat Sandra Gómez, en acabar la reunió en què s’ha aprovat aquesta convocatòria d’ajudes.

Aquestes subvencions finançaran, entre altres accions, la traducció de fullets, catàlegs i webs dels comerços a altres idiomes, la formació del personal que atén el públic estranger, les reformes en interiors o aparadors, així com totes les despeses relacionades amb el sistema integral de qualitat turística, que dilluns passat va destacar 70 empreses de la ciutat. Segons ha explicat Sandra Gómez, “l’objectiu d’aquest acord és adaptar els comerços de les zones més turístiques a les necessitats dels visitants i, en definitiva, oferir un bon servici i de qualitat”.

ALTRES ASSUMPTES

En la Junta de Govern Local també s’ha donat compte de la disminució del període mitjà de pagament als proveïdors que, amb data d’abril, s’ha xifrat en 8,5 dies, davant dels “40 dies de fa un any i els 80 dies de fa dos anys”.

Finalment, pel que fa als assumptes tractats a la Junta de Govern Local, Sandra Gómez ha ressaltat que l’Ajuntament ha aprovat el Protocol d’Intencions que signarà amb la Generalitat Valenciana i la Fira Mostrari Internacional per a possibilitar el procés de reestructuració d’aquesta última institució. “Segons aquest acord”, ha explicat, “l’Ajuntament assumeix el compromís de cedir el terreny que ocupa Fira València a la Generalitat Valenciana que, d’altra banda, assumirà el deute de la institució organitzadora de certàmens internacionals”.

La regidora Sandra Gómez, davant les preguntes dels periodistes, també ha parlat del treball realitzat per a regular els apartaments turístics. En aquest sentit, ha recordat el compromís que va adquirir la Generalitat Valenciana amb l’Ajuntament de València “per a cedir la potestat sancionadora d’aquest tipus d’allotjaments a l’Administració local, perquè serà més efectiu, ja que la Generalitat ha de donar servici a tota la Comunitat”.

“Nosaltres hem reiterat la nostra voluntat de tenir capacitat i control sancionador sobre aquests apartaments, i tenim clar que la normativa ha de ser diferent per als edificis que estan dedicats només a aquest tipus d’allotjaments i els apartaments que es troben integrats en edificis residencials”, ha conclòs Sandra Gómez.


Més notícies

0 comentaris

Encara ho tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

dos × 5 =

viva gym canovas
exposicion caps tallats