caixa popular

La Diputació invertirà 860.000 euros del Pla de Camins i Vials per a millorar camins de La Safor

Un total de 30 municipis de la comarca es beneficiaran d’aquesta subvenció

La Diputació invertirà 860.000 euros del Pla de Camins i Vials per a millorar camins de La Safor
01/07/2018 -

El Pla de Camins i Vials (PCV) de la Diputació de València invertirà a La Safor 860.000 euros entre 2018 i 2019. Un pla, dotat amb 12 milions d’euros en total, del que es van a beneficiar 30 municipis de la comarca, que podran escometre actuacions de millora en camins rurals i pavimentar vials urbans.

Oliva, amb 25.000 habitants, lidera el llistat d’ajudes rebudes de La Safor amb un total de 97.353 euros. L’actuació més destacada, que ocupa el 80% de la subvenció, és el reasfaltat de la via verda que uneix el municipi amb Gandia. “Volem que el tram que passa pel nostre terme estiga en les millors condicions per a cicloturistes, ciclistes i vianants”, asseguren des de l’ajuntament. La resta del PCV serà per a perllongar tres camins que van quedar per completar en l’anterior pla, com són Tossal Gros, Covatelles i Platja de Santa Anna. Amb açò, expliquen, “es milloraran accessos a parcel·les agrícoles i a zones residencials” i, a més, “s’adequaran per a prevenció de riscos i incendis forestals”.

El municipi de Tavernes de la Valldigna rebrà 76.500 euros i, segons expliquen des del consistori, “encara es troben en fase de planificació per a concretar les actuacions que van a dur a terme”. Amb l’anterior PCV, el de 2016-2017, van poder millorar el carrer Metge Paco Valent i els camins Herrera i Primer del Golfo.

En tercer lloc se situa Vilallonga, que rebrà 42.448 euros a través d’aquest pla bianual, amb els quals millorarà, entre uns altres, el camí La Llancuna, una senda rural que connecta el municipi amb una urbanització i que, segons asseguren des de l’ajuntament, “està molt deteriorat i provoca congestions de tràfic”. A aquesta actuació es destinaran 39.468 euros i la resta de la subvenció serà per a la compra de maquinària per a “endreçar els camins on creix la vegetació que complica la circulació”.

A Oliva, Tavernes de la Valldigna i Vilallonga els segueix Xeraco, amb 37.714 euros d’inversió, Benifairó de la Valldigna, amb 29.118 euros i La Font d’En Carrós, amb 28.083 euros. Així fins a completar els 860.000 euros que van a arribar amb aquest PCV a 30 municipis de la comarca.

Criteris objectius

El PCV per a 2018-2019 manté la xifra (6 milions d’euros en 2018 i altres sis en 2019) i el mateix prisma d’objectivitat i eficàcia en el repartiment de l’edició anterior, que en aquesta ocasió ha concedit 860.000 euros a La Safor. A cada entitat local li correspon una assignació en funció de quatre criteris: població, longitud de camins rurals, superfície del terme municipal i un percentatge mínim per municipi.

Amb aquest barem, tots els municipis de fins a 50.000 habitants, entitats locals menors i mancomunitats de la província de València poden formular sol·licituds per a realitzar la pavimentació de camins i vies rurals de titularitat municipal, titularitat pública o domini públic; la pavimentació o reasfaltat de vies públiques urbanes; o l’adquisició de maquinària específica per a construcció i conservació de camins.

Aportacions d’alcaldes

Amb l’objectiu de millorar les diferents línies de subvenció que elabora la corporació provincial, l’àrea de Carreteres ha incorporat algunes de les peticions dels alcaldes i alcaldesses amb la finalitat d’optimitzar l’aprofitament dels recursos i agilitar els tràmits de la convocatòria. Una d’elles, la possibilitat de mancomunar una part o el total de l’ajuda per a l’execució conjunta d’obres o l’adquisició de nova maquinària, és ja una realitat contemplada en les noves bases.

Aquesta característica, combinada amb el caràcter bianual del pla, afavoreix que els municipis més xicotets tinguen una major capacitat per a realitzar obres o projectes més ambiciosos, amb la garantia que els diners arribarà dins del termini i en la forma escaient. Un impuls a l’autonomia municipal que es complementa amb un altre canvi: seran ara els ajuntaments els qui presenten un visat dels projectes per part del col·legi professional corresponent, en lloc d’haver d’esperar a que siga la pròpia Diputació qui s’encarregue d’açò, la qual cosa suposa dipositar una major confiança en els alcaldes i alcaldesses de la província i reduir temps.

Més notícies

0 comentaris

Encara ho tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

quatre + 10 =

mancomunidad horta sud
sempre teua
exposicion caps tallats
exposicion caps tallats
Semana mobilidad Valencia 2018
decidim vlc
festes xirivella 2018