25n
25N
25N

El PSPV assegura que el Pla Edificant "farà que els barracons siguen història" en 2021

El PSPV assegura que el Pla Edificant "farà que els barracons siguen història" en 2021
20/01/2019 -

La secretària d’Educació del PSPV-PSOE, Inma Sánchez, ha assegurat que “el Pla Edificant farà que els barracons siguen història en 2021 i tots els xiquets i xiquetes de la Comunitat puguen estudiar en aules dignes i de qualitat”.

Així, mitjançant un comunicat, Sánchez ha retret al PPCV que intente “tergiversar la realitat educativa” per a, “d’una banda, tapar la seua falta de gestió quan ocupaven el poder en la Generalitat i, per una altra, desmeréixer les solucions que el Consell de Ximo Puig ha aconseguit en tres anys i mig”.

“Edificant està demostrant que és una eina fonamental per a acabar amb els barracons i per a la millora dels centres educatius de tota la Comunitat” ha assenyalat Sánchez, qui ha recolzat aquestes afirmacions amb dades que segons ha assenyalat són “irrefutables i demostren la importància d’aquest Pla que està sent possible gràcies a la col·laboració entre l’administració autonòmica i local”.

En aquest sentit, la responsable d’Educació dels socialistes valencians ha posat en valor que aquest pla tinga previst destinar 700 milions d’euros entre 2018 i 2022, dels quals ja hi ha compromesos 491 milions i ha recordat que són 349 ajuntaments els que estan participant i que ja hi ha 326 actuacions delegades el que significa, tal com ha explicat, que “han licitat, estan en fase de licitació de projectes o de construcció”.

Sánchez ha indicat que si hi ha més xiquets i xiquetes que hui estan en barracons és “perquè s’estan construint i dignificant totes les aules que el PP va oblidar fer durant els últims quatre anys de mandat”. “Aquest Consell compleix la legalitat amb els tràmits i no accepta modificacions d’obra per damunt de pressupost ni fica la mà en la caixa com feien uns altres en Ciegsa”, ha expressat.

La diputada ha posat alguns exemples de centres escolars que el PP “va deixar enfangats” i el Consell de Ximo Puig està acabant. “El 103 de València s’acabarà a final d’enguany, el PP el va crear directament en barracons, no es va preocupar de planificar la seua construcció i el vam haver d’adjudicar nosaltres; el Regina Violant d’Almassora l’adjudiquem nosaltres i començarà la seua construcció abans que acabe el curs, una cosa similar al que ocorre amb El Bracal de Muro o La Xara de Dénia que ja va començar les obres al setembre”, ha assenyalat.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

un + set =

museo prehistoria
museo prehistoria