25n
25N
25N

La pirotècnia Zarzoso dispara la mascletà de demà

La pirotècnia Zarzoso dispara la mascletà de demà
14/03/2017 -

L’empresa de pirotècnia encarregada de disparar la mascletà del dimecres procedeix de la població castellonenca d’Altura. Al balcó de l’Ajuntament estaran com a convidats el conseller d’Economia, Rafael Climent; la consellera de Sanitat, Carmen Montón; el conseller de Cultura, Vicent Marzà; la directora general de Turisme, Raquel Huete; el president del Llevant UD, Quico Català, amb l’equip tècnic del club, i alguns components de l’expedició de l’Avió Faller.

Cada any aterra a València el conegut com a Avió Faller, una iniciativa que porta emigrants hispanoamericans a la seua ciutat natal durant les festes. Reben invitació per a assistir a la mascletà des del balcó de l’Ajuntament, com a part de les activitats organitzades per la Generalitat i els centres valencians a l’exterior, si bé són els viatgers els qui corren amb les seues pròpies despeses. Aquests valencians estaran amb 16 ciutadans més que resideixen a la ciutat i que cada dia acudeixen al balcó gràcies al sorteig que el Govern de la Nau organitza des de l’any passat. Com no, hi estarà la fallera major, Raquel Alario, i la fallera major infantil, Clara Parejo, amb les seues corts d’honor, juntament amb les autoritats de l’Ajuntament.

Estaran també compartint el balcó els representants de les falles Palleter – Erudit Orellana, Humanista Mariner – Manuel Simó, Joan Baptista Vives – Salvador Ferrandis Luna, Espartero – Ramón y Cajal, Nord – Doctor Zamenhof, Doctor Gómez Ferrer i Mestre Lope – Josep Carsí.

LA PIROTÈCNIA

Antonio Zarzoso Carot va fundar Zarzoso en 1930, i esta pirotècnia ja va per la tercera generació. El propietari actual és Antonio Zarzoso Navarrete. Realitzen tot tipus de treballs pirotècnics, tant diürns, com mascletades i bombardejos, com nocturns: castells, ramellets, piromusicals, piroaquàtics i efectes especials. La família Zarzoso, juntament amb un equip de professionals, fan investigació, desenvolupament tecnològic, producció i disseny de producte. Utilitzen maquinària nova per a les disparades, i en general aposten per les noves tecnologies. Entre els seus premis més importants podem esmentar el primer premi en 2008 en les XIV Mascletaes de Castelló, segon lloc en el Concurs de Mascletaes de València en 2010 i primer premi del Públic en la Ciutat de Castelló en 2008. En 2016 van participar en la Fira de Juliol de València.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

quinze − 6 =

museo prehistoria