La pirotècnia del 9 d'Octubre ve carregada de sorpreses i novetats

Es canviarà la disposició del castell per a aproximar-se als espectadors

La pirotècnia del 9 d'Octubre ve carregada de sorpreses i novetats
02/10/2018 -

“No hi ha festa sense pólvora. I, enguany, tindrem ració doble”. Amb aquestes paraules, el regidor de Cultura Festiva, Pere Fuset, ha presentat els espectacles pirotècnics del 9 d’Octubre. Com cada any, en la celebració del Dia de la Comunitat Valenciana estaran presents la tradicional mascletà i el castell de focs artificials, encara que, en aquesta ocasió, vindran carregats de novetats.

9 octubreD’aquesta manera, minuts després de finalitzar la processó cívica del 9 d’Octubre, es dispararà la mascletà, que anirà a càrrec de la Pirotècnia Aitena. No han volgut descobrir molts detalls, encara que han assegurat que tenen preparada una sorpresa que no deixarà indiferent a ningú. Des de la pirotècnia han afegit que “solament esperem que no ploga. Caldrà esperar per a saber què és eixa sorpresa, però l’única cosa que podem dir és que la Senyera serà la protagonista i nosaltres farem que lluïsca molt més“.

A les 00.00 hores de la nit del dilluns serà el torn del castell de focs artificials, que es dispararà de la mà de la Pirotècnia Peñarroja, que també serà l’encarregada de disparar el castell a Castelló. Amb un pressupost de 36.300 euros, aquest espectacle pirotècnic comptarà amb una important novetat. Així, Fuset ha explicat que “en aquests anys, hem intentat innovar en pirotècnia i, sobretot, guanyar en proximitat, que és el més que li agrada a la gent. Per això, fent compatible eixa proximitat amb la seguretat, hem optat per canviar la disposició del castell, que li aportarà una major visibilitat”.

En aquest sentit, des de la Pirotècnia Peñarroja han explicat que “els focs aeris se seguiran posant en el llit del riu Túria, però la resta d’efectes pirotècnics se situaran en el jardí de l’Albereda. Aquest canvi d’orientació permetrà que siga molt més visible des del Passeig de l’Albereda i des del Passeig de la Ciutadella. A més, ens permetrà crear un espectacle molt més tècnic i artístic. Hem reduït el calibre perquè no afecta la qualitat de l’espectacle, però hem guanyat en intensitat i en ritme”.

Fuset ha recomanat a la ciutadania que s’acoste al punt de tret per a poder gaudir molt millor d’aquest castell. “Necessitàvem eixir del sota, cavall i rei i, amb aquesta innovació, s’oferirà un espectacle de gran qualitat, garantint les condicions de seguretat”. Per la seua banda, Pepe Nebot (Pirotècnia Peñarroja) no solament ha animat a seguir aquestes recomanacions per a gaudir millor dels efectes pirotècnics, sinó que ha volgut dedicar aquest castell tant a “aquelles persones que lluiten contra una malaltia i a tots els valencians perquè el 9 d’Octubre és un dia de festa i diversió”.

Pirotecnica_valencia

Els espectacles pirotècnics del 9 d’Octubre sempre han sigut finançats per la Diputació de València. No obstant això, en aquesta legislatura, tal com ha explicat Pau Lagunas, representant de la Diputació, “hem passat de la col·laboració a un conveni, que es renovarà any rere any, i que ens ha permés participar tant d’aquests espectacles, com d’altres esdeveniments també destacats per a la ciutat com els de la Gran Fira”.

Més informació

0 comentaris

Encara ho tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

sis + dos =

sagunt a escena 2019
turismo salou