25n
25N
25N

Arriba Satiric Graffidermis, el ninot de Pichiavo de la Falla Gran Municipal 2019

@festesdeVLC

Arriba Satiric Graffidermis, el ninot de Pichiavo de la Falla Gran Municipal 2019
30/01/2019 -

PichiAvo presenta el seu ninot de la falla gran municipal: Satiric Graffidermis. La figura del ninot representa a Dionisio, déu de la mitologia grega, del teatre, les festes, el vi, els excessos, les emocions, el caos i el desordre. A més, Dionisio també és conegut com el “llibertador” de la rutina, la normalitat, mitjançant la bogeria, l’èxtasi o el vi. No obstant això, en aquest cas, serà pintar en esprai el que produirà aqueix efecte llibertador. Així doncs, Dionisio subjecta amb la mà i contempla amb admiració un filtre d’esprai.

El ninot, com és habitual en els treballs de Pichiavo, està pintat amb gran varietat cromàtica i amb efecte degradat de la intensitat tonal que va de més, en la base, a menys, al cap. Amb això, PichiAvo vol mostrar el pas del temps, ja que les estàtues gregues i romanes, tenien colors brillants quan eren creades, no obstant això, la deterioració fa que hui dia les vegem normalment en marbre blanc, sense cap mena de color.

A més, el ninot també està replet de tags molt habituals en PichiAvo, així com, el recurs visual que està present en totes les obres i que no podia faltar en el ninot: la bombeta.

Destacar també la construcció en cartó que dota a l’escultura d’un acabat més abrupte que contrasta amb els acabats de marbre polit de les obres clàssiques.

El ninot s’integra dins de la falla municipal que sota el nom, “Procés creatiu“, cerca posar mostrar el valor artístic i el poder social de reivindicació que tenen Les Falles, amb l’objectiu de donar-li el seu lloc dins de la història de l’art. Està realitzada conjuntament amb els artesans valencians Latorre i Sanz, mostra de la diversitat de l’art faller i les diferents manifestacions artístiques.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

1 + 4 =

Valencia activa
bombers
Valencia activa