25n
25N
25N

El pianista Vadym Kholodenko debuta amb l’OV al Teatre Principal de València

EllenAppel

El pianista Vadym Kholodenko debuta amb l’OV al Teatre Principal de València
19/05/2021 -

L’Orquestra de València, sota la direcció del seu titular Ramón Tebar, tornarà a pujar demà dijous a l’escenari del Teatre Principal de València, a les 19.30 hores, per a interpretar un programa romàntic amb obres de Serguei Rakhmàninov i Johannes Brahms. Un programa que suposarà el debut del pianista ucraïnés Vadym Kholodenko amb la formació simfònica valenciana i en l’abonament del Palau de la Música, i que substitueix al concertista Nelson Freire, que va cancel·lar la seua actuació a causa de les restriccions de mobilitat per les normes sanitàries imposades per la pandèmia.

Kholodenko s’uneix d’aquesta manera a uns altres músics i cantants que debuten amb la formació simfònica valenciana en la present temporada, com la pianista Valentina Lisitsa, el viola David Fons, la saxofonista Xelo Giner, la soprano Marina Monzó y el violoncel·lista David Apellániz, així com els directors Christoph Eschenbach, Pavel Baleff, Gergely Madaras, Lucía Marín, Christian Vásquez i Rune Bergmann. En aquest sentit, la presidenta del Palau de la Música, Gloria Tello, ha destacat que “sempre procurem combinar la presència de solistes i directors convidats habituals, amb debuts de molta qualitat i amb el marcat protagonisme dels nostres músics de l’Orquestra”. Per part seua, el director del Palau, Vicent Ros, ha volgut remarcar “la ràpida gestió per a substituir als artistes internacionals que cancel·len en aquests temps de pandèmia, sense patir canvis substancials en els programes”.

En el programa de demà, el públic assistent podrà escoltar el Concert per a piano i orquestra en fa sostingut menor de Rakhmàninov, que serà interpretat per Kholodenko. Es tracta d’una obra de joventut del compositor rus, que va revisar posteriorment i que està plena de musicalitat, colorit i virtuosisme. La Simfonia núm. 4 de Johannes Brahms, considerada com una de les pàgines simfòniques més importants i transcendents de la història de la música, completa el programa.

Vadym Kholodenko va ser primer premi del Concurs Van Cliburn en 2013. També guanyador del primer premi en els concursos Schubert, Dortmund i Sendai. Ha tocat sota la direcció de Gergiev, Slatkin, Fedoseyev, Karabits, Harth-Bedoya, Zukerman, Bashmet, Spivakov, Marin i Yamada. En 2013 va ser artista en residència del Teatre Mariinski, on Gergiev el va anomenar Artista del Mes. Recentment va tocar amb Gergiev a París, Luxemburg i Sant Petersburg. Ha actuat amb l’Orquestra de Filadèlfia, simfòniques d’Atlanta, Indianápolis, Rochester i San Diego, i de gira amb la Staatskapelle Weimar amb Karabits. Va debutar a Londres en 2017 amb la Royal Philharmonic. En cambra col·labora amb V. Repin, A. Baeva, M. Rysanov i A. Buzlov.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

cinc × 5 =