caixa popular

Maig es tanca amb 1.483 persones aturades menys a la ciutat

Maig es tanca amb 1.483 persones aturades menys a la ciutat
08/06/2017 -

El període abril-maig ha conclòs amb un notable descens en el nombre de persones desocupades a la ciutat, 1.483 persones menys, “una dada que ens permet ser optimistes, però encara prudents”, en paraules de la regidora de Desenvolupament Econòmic, Sandra Gómez. La regidora ha reiterat l’exigència al Govern de l’Estat perquè s’impulsen mesures de foment de l’ocupació de qualitat que reforcen les accions del consistori.

“Estem davant del millor mes de maig dels últims anys quant a dades d’ocupació, amb un descens en el nombre de persones desocupades, d’abril a maig, de 1.483″. Això suposa 827 parats menys que en el període anterior (de març a abril) i un total de 5.336 parats menys que al maig de l’any passat”. La regidora Sandra Gómez ha valorat “des de l’optimisme i també des de la prudència” les últimes dades publicades pel Servici Públic d’Ocupació, que reflecteixen la tendència positiva a la ciutat en els últims dos anys.

En efecte, tal com ha subratllat la regidora, des de juny del 2015, el descens de persones parades a la ciutat ha sigut de 9.000 persones, la qual cosa suposa que el descens “des que el Govern de la Nau va arribar a l’Ajuntament ha descendit de quasi 70.000 persones a les 60.000 de hui en dia”. De fet, en el mateix període, d’abril a maig de l’any passat, 2016, va haver-hi un descens de 710 persones desocupades, davant de les 1.483 d’enguany.

Tal com ha matisat Gómez, el període de contractacions per la temporada estival, que habitualment experimenta un repunt, comença ara. Però també és cert que, si s’observen altres anys, el gros de contractacions es produïa en el mes de juny, “la qual cosa, a la vista de les dades, ens porta a ser optimistes, sempre des de la prudència, respecte al mes pròxim i a la temporada d’estiu”.

“Les dades continuen estant lluny del que ens agradaria”, ha afegit la regidora, “però són un al·licient per a continuar treballant en la línia que ho fem”. Entre les novetats previstes, Sandra Gómez ha anunciat l’obertura de dos nous punts dins del programa “Barris per l´Ocupació”, que estaran en la zona nord de la ciutat, concretament a Benimàmet i a Torrefiel/Orriols. I així mateix, es preveu continuar amb els plans d’ocupació per a col·lectius específics, que s’estan preparant per a persones de 30 a 45 anys. Així mateix, ha destacat la regidora d’Ocupació i Desenvolupament Econòmic, s’ha obert una línia dirigida a les empreses per a potenciar la contractació indefinida a temps complet, que preveu ajudes fins a 7.000 euros. Es tracta dels programes “Foment de la contractació indefinida inicial a temps complet” i “Foment de la contractació indefinida a través de la conversió de contractes de duració determinada o temporals en indefinits a temps complet” (el termini per a sol·licitar aquestes ajudes està obert fins al pròxim 28 de juny).


Més notícies

0 comentaris

Encara ho tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

nou + 10 =

viva gym canovas
exposicion caps tallats
25n Foios