25n
25N
25N

Les persones immunitzades per la vacuna ja superen les contagiades en la Comunitat Valenciana

Segons Sanitat, 394.281 persones tenen la pauta completa de la vacuna, mentre que s’han contagiat 389.706 des que va començar la pandèmia

Les persones immunitzades per la vacuna ja superen les contagiades en la Comunitat Valenciana
27/04/2021 -

La quantitat de persones que han rebut la pauta òptima de vacunació contra la COVID-19 en la Comunitat Valenciana ja supera el total de persones que s’han contagiat des de l’inici de la pandèmia. En concret, un total de 394.281 persones han completat el procés d’immunització, mentre que 389.706 han contret la infecció per SARS-CoV2 des que es va declarar la pandèmia.

La Comunitat Valenciana disposa actualment de quatre vacunes: dos d’ARNm (Comirnaty de BioNTech/Pfizer i Moderna), la vacuna de vectors Vaxzevria d’AstraZeneca i la del laboratori Janssen (filial europea de Johnson & Johnson), que va començar a arribar la setmana passada.

El total de dosis administrades, tenint en compte a les quatre farmacèutiques, ascendeix a 1.519.428. Considerant que l’Estratègia nacional de Vacunació exclou de moment a la població infantil i adolescent fins a 16 anys com a grup a vacunar (entre altres motius perquè les vacunes autoritzades no disposen de resultats de la seua utilització en aquesta població), un 35,59% de la població a vacunar de la Comunitat Valenciana té ja posada almenys una dosi, que ofereix entorn d’un 70% de protecció. Un 9,24% té la protecció òptima.

El grau màxim de protecció no s’aconsegueix de manera immediata després de l’última burxada. En el cas de Pfizer/BioNTech, s’obté transcorreguts 7 dies després de la segona dosi; amb la vacuna anti-COVID-19 de Moderna, 14 dies després de la segona dosi; amb la vacuna d’AstraZeneca 28 dies després de la segona dosi i amb la vacuna de Janssen als 14 dies després de la seua administració.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

cinc + 15 =

museo prehistoria