25n
25N
25N

490 persones en risc d'exclusió acaben amb èxit el Pla d'Inserció Laboral de l'Ajuntament

490 persones en risc d'exclusió acaben amb èxit el Pla d'Inserció Laboral de l'Ajuntament
03/12/2018 -

La regidora d’Inserció Social i Laboral, Isabel Lozano, ha fet entrega dels diplomes als participants dels tallers i cursos municipals destinats a les persones en situació d’exclusió social i amb greus dificultats d’accés al mercat laboral, que van iniciar el passat setembre. En total, s’han impartit 15 tallers d’habilitats i competències bàsiques a 490 persones empadronades en la ciutat de València.

«Amb aquests tallers les usuàries i usuaris dels servicis socials de València han millorat les seues habilitats personals i, a més, s’han empoderat i han guanyat en autonomia i independència. Les competències bàsiques són claus en l’itinerari d’inserció social i laboral en un primer escenari, per a avançar posteriorment cap a objectius com una major integració social i d’inserció en el mercat de treball», ha dit Lozano.

El personal tècnic dels centres municipals de servicis socials són els que han seleccionat les persones participants –un total de 490 en aquest cas- tenint en compte que van dirigits a persones en risc o situació d’exclusió social, que estiguen desocupades i que la formació prevista al taller es considere que resultarà «molt oportuna» per al seu perfil personal.

BEQUES PER A L’ALUMNAT

Com a mesura d’estímul, l’assistència efectiva al taller s’ha becat a cada participant amb 8 euros diaris en les sessions de tres hores i amb deu euros diaris en les de 4 hores. Aquesta quantitat s’ha abonat amb una periodicitat quinzenal o mensual.

D’altra banda, se li ha facilitat a l’alumnat el transport gratuït (EMT o FGV). El pressupost per a aquest pla s’ha duplicat en tres anys; dels 115.827 euros destinats en l’any 2016, als 192.690 euros d’enguany, mentre que l’import destinat a becar als alumnes ha passat de 31.520 euros a 65.062 euros.

Cada projecte es desenvolupa en tres edicions, de forma que s’ofereixen un total de 43 tallers. Cada edició té una durada mínima de 30 hores lectives i màxima de 60, distribuïdes entre 12 i 15 sessions. Els horaris tenen en compte la necessitat de conciliar la formació amb la cura de fills i filles o altres persones dependents.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

15 − nou =

Valencia activa
bombers
CCCC
bombers
Valencia activa