caixa popular

Un total de 16 persones han sigut ateses per ofegaments en el que va d'estiu i nou d'elles han mort

Ajuntament El Campello

Un total de 16 persones han sigut ateses per ofegaments en el que va d'estiu i nou d'elles han mort
08/07/2018 -

Un total de 16 persones han sigut ateses per ofegaments des del començament de la temporada d’estiu, 1 de juny, i fins al 6 de juliol en platges, embassaments i piscines de la Comunitat Valenciana, de les quals nou han mort i set han resultat ferides de diversa consideració.

Aquests són les dades que ha proporcionat la conselleria de Sanitat mitjançant un comunicat aquest diumenge, amb el qual ha recomanat “extremar la precaució per a poder gaudir del bany”. L’estiu passat, també des de l’1 de juny i fins al 30 d’agost, es va atendre a la Comunitat a un total de cent persones, de les quals 40 van morir i 60 van haver de ser traslladades a un centre sanitari.

La Conselleria, a través del Servei d’Emergències Sanitàries (SES), ha recomanat extremar la precaució per a poder gaudir del bany i dels esports aquàtics durant aquest estiu i evitar així possibles ofegaments, amb accions entre les quals destaca l’elecció de llocs segurs i vigilats per al bany, no ficar-se a l’aigua si s’ha consumit alcohol, i respectar les banderes.

A més d’aquests consells, el director del SES, Pere Herrera, ha indicat que cal evitar banyar-se immediatament després dels menjars. “La digestió pot influir que existisca major facilitat per a patir marejos o pèrdues de consciència, com a conseqüència del mateix procés, la qual cosa pot derivar en ofegament”, ha advertit.

El doctor Herrera explica que també és important evitar el bany en solitari, ja que, “en cas de presentar-se un problema de salut, el temps de demora a alertar als serveis d’emergències pot ser crucial”. “Així mateix, s’aconsella que l’activitat física durant el bany s’adapte a la mateixa condició física i a l’edat, amb la finalitat d’evitar sobreesforços, fonamentalment en adults d’edat avançada”, afig.

Un dels col·lectius més vulnerables de patir ofegaments són els xiquets i xiquetes. Referent a açò, el doctor Herrera insisteix que “cal tenir especial cura amb ells, especialment en les piscines”. “Mai -ha alertat- s’ha de deixar solos o sense vigilància d’un adult”.

Més notícies

0 comentaris

Encara ho tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

un × 3 =

mancomunidad horta sud
sempre teua
exposicion caps tallats
exposicion caps tallats
decidim vlc
Semana mobilidad Valencia 2018
festes xirivella 2018