25n
25N
25N

El personal de neteja dels col·legis públics convoca una vaga

istockphoto.com/raysthink

El personal de neteja dels col·legis públics convoca una vaga
09/03/2020 -

El personal de neteja dels col·legis públics de la ciutat de València durà a terme aturs els dies 12 i 13 de març per a exigir “la readmissió de les treballadores acomiadades, la no divisió de lots del servei de neteja dels col·legis públics de València i el compliment del plec”.

El Comité de Vaga del personal de l’empresa encarregada d’aquest servei s’ha reunit en el Tribunal d’Arbitratge Laboral (TAL) amb la mercantil per a “intentar evitar els aturs convocats per als dies 12 i 13 de març”, ha explicat CCOO PV en un comunicat.

Segons el sindicat, l’empresa “continua mantenint que els acomiadaments que van realitzar al personal fix amb poca antiguitat, per a reemplaçar-los per persones amb diversitat funcional bonificades, és una decisió organitzativa i que, pagant l’acomiadament corresponent, poden fer-lo”. Per a CCOO, “aquesta postura no és ni ètica ni moral, i més per a una empresa contractada per l’Ajuntament de València”.

En el TAL, la mercantil ha sol·licitat per a la vaga uns serveis mínims entre el 80% al 85 per cent, donada la situació del coronavirus, segons detalla CCOO, que explica que el Comité ha respost que, “si es detecta algun cas i existira la necessitat d’una neteja més específica, s’ajornaria la vaga, ja que la salut dels xiquets i les xiquetes està per damunt de tot”. Aquesta decisió se li ha comunicat també al consistori.

L’organització sindical ha posat l’accent que, “de moment, l’empresa no ha establit mesures preventives pel virus, encara que el Comité les ha sol·licitades” perquè entén que “no cal esperar sinó actuar”. CCOO ha defensat que si l’empresa sol·licita el 85% de serveis mínims, “tal com recull el plec, ha de posar personal de reforç addicional per a aquests casos”.

A més, el Comité de Vaga s’ha reunit amb la regidora de Recursos, Luisa Notario, per a informar-lo sobre l’atur programat. El sindicat ha retret que “l’Ajuntament continua justificant en què la divisió del contracte de licitació li ho marca la llei, encara que no l’obligue a realitzar-la, sinó a justificar la no divisió, com ja ha ocorregut en el plec actual”.

CCOO considera que es tracta d'”una decisió política i no de compliment de llei, per la qual cosa s’ha tornat a insistir que aquesta divisió és perjudicial, tant per a les treballadores com per a la qualitat del servei de neteja dels centres escolars públics”.

Per aquestes circumstàncies, el Comité de Vaga convoca als treballadors i treballadores de neteja dels col·legis públics de la ciutat de València a secundar els aturs dels dies 12 i 13 de març i a acudir a les concentracions de l’11, 12 i 13 a les 10 hores en la plaça de l’Ajuntament, per a “continuar reivindicant la readmissió de les treballadores acomiadades, la substitució del personal d’acord amb el que marca el plec i la no divisió en lots”.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

1 × 2 =