caixa popular

Pèrgoles fotovoltaiques al jardí de Morvedre

Pèrgoles fotovoltaiques al jardí de Morvedre
08/08/2018 -

La Regidoria de Govern Interior, dirigida per Sergi Campillo, ha començat la instal·lació de cinc pèrgoles fotovoltaiques al jardí de Morvedre, situat entre els carrers de Sagunt, Bilbao, Filòleg Sanelo i Argenter Suárez. «Per primera vegada, l’Ajuntament de València dotarà de pèrgoles fotovoltaiques un jardí de la ciutat, un projecte innovador proposat per la ciutadania als pressupostos participatius», ha assenyalat l’edil.

El jardí estarà tancat durant el primer mes i mig de realització de les obres. Després s’obrirà la zona de jocs i quedarà restringida únicament la zona d’obres fins que finalitzen els treballs. «Des de la regidoria hem volgut que les obres comencen en agost per afectar el menys possible a la ciutadania, perquè en estiu hi ha menys gent a la ciutat i els col·legis estan tancats. D’aquesta forma les molèsties als veïns i veïnes del barri seran les mínimes», ha explicat Campillo.

Les pèrgoles fotovoltaiques tenen un doble objectiu. D’una banda, donaran ombra a les dues zones de grades situades en el jardí on hi ha una àgora utilitzada pel veïnat i que actualment estan descobertes. D’altra banda, les plaques fotovoltaiques col·locades en la part superior proveiran de subministrament elèctric al jardí de Morvedre en la seua totalitat, és a dir, les plaques solars donaran energia per a l’enllumenat, el reg i els carregadors de bicicletes elèctriques que s’instal·laran en les dues zones d’aparcament per a bicicletes que hi ha dins del jardí.

«La instal·lació de les pèrgoles fotovoltaiques és un projecte innovador, que es farà per primera vegada a la ciutat. Les pèrgoles donaran ombra a la part central del jardí i produiran energia, la qual cosa ens permetrà baixar el consum energètic respecte al contracte d’energia de l’Ajuntament de València. A més, es podran carregar bicicletes elèctriques i dispositius mòbils a través d’endolls col·locats a les pèrgoles i s’instal·larà un panell informatiu al jardí que permetrà conéixer, en temps real, la producció fotovoltaica, l’estalvi energètic i els consums de la instal·lació».

El regidor ha indicat que «amb la instal·lació d’aquestes cinc pèrgoles fotovoltaiques, València avança cap a la sostenibilitat, el respecte al nostre planeta i la conscienciació sobre la lluita contra el canvi climàtic». L’edil ha puntualitzat que es tracta «d’un projecte votat als pressupostos participatius, el qual denota l’interés creixent dels veïns i veïnes per fer de València una ciutat sostenible que aposta per la recuperació dels espais públics per a les persones i per lluitar contra el deteriorament del nostre medi ambient». El pressupost base de licitació de la instal·lació ascendeix a 100.011,87 euros, IVA inclòs, i el termini d’execució de les obres serà de tres mesos i mig.

Etiquetes


xs puzol

Més notícies

0 comentaris

Encara ho tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

vint − 11 =

Paiporta
certamen de bandes vila de catarroja
Tardor
cultura als barris