25n
25N
25N

Pérez Garijo es compromet a destinar el 0,4% del pressupost de la Generalitat a cooperació abans de 2023

Pérez Garijo es compromet a destinar el 0,4% del pressupost de la Generalitat a cooperació abans de 2023
15/07/2019 -

La consellera de Participació, Transparència, Cooperació i Qualitat Democràtica, Rosa Pérez Garijo, ha destacat com a “objectiu clar” destinar el 0,4% del pressupost de la Generalitat Valenciana a cooperació abans que finalitze la legislatura en 2023, un compromís que van signar tots els partits polítics.

Així ho ha afirmat en una trobada amb la Junta Directiva de la Coordinadora Valenciana d’ONGD (CVONGD), encapçalada per la seua presidenta, Lourdes Tafaner. Aquesta reunió ha servit com a primera presa de contacte entre el nou equip de gestió de la Conselleria i l’entitat, per a continuar amb el treball iniciat en l’anterior legislatura durant els pròxims quatre anys i introduir noves propostes.

En aquesta línia, Pérez Garijo ha mostrat el seu interés per saber “com s’ha treballat i com es pot millorar” així com la seua voluntat de mantindre “una col·laboració molt estreta” amb l’organització, recull la Generalitat en un comunicat.

Per a aconseguir-ho, s’ha compromés a complir les propostes anunciades, com per exemple dotar amb més diners la cooperació valenciana internacional, “en la mesura que es puga arribar al final de la present legislatura a destinar un 0,4% dels pressupostos de la Generalitat”.

“Coneixem el treball de la Coordinadora Valenciana d’ONG, que és fonamental en l’àmbit de la cooperació, i tindrem una relació estreta”, ha assegurat la nova consellera.

Per part de la CVONGD, la presidenta, Lourdes Tafaner, ha destacat la “molt bon acolliment” i el “compromís ferm” que li ha traslladat perquè es puguen complir els objectius marcats i les reivindicacions que li han presentat des de l’entitat.

Entre aquestes peticions està eliminar la “burocràcia excessiva que està impedint que es puga dur a terme una cooperació transformadora” o un augment pressupostari que supose arribar a 2030 amb el 0,7% del total de la Generalitat, que és la proposta de l’Agenda 2030 de l’ONU.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

11 − 3 =