25n
25N
25N

Pérez Garijo diu que els treballs d'exhumació han de fer-ho conjuntament totes les administracions

Pérez Garijo diu que els treballs d'exhumació han de fer-ho conjuntament totes les administracions
30/09/2019 -

La consellera de Participació, Transparència, Cooperació i Qualitat Democràtica, Rosa Pérez Garijo, ha visitat aquest dilluns el cementeri civil de Castelló per a veure l’estat de les exhumacions de les víctimes de la repressió franquista i ha assegurat que l’objectiu del Consell és exhumar les restes de totes les fosses del territori i que aquest treball han de dur-lo a terme conjuntament totes les administracions.

“Nosaltres ens hem marcat com a objectiu exhumar totes les fosses del nostre territori, encara que no sabem si podran ser totes perquè, per exemple ací, igual que a Alacant, el problema és que hi ha una part que estan en fosses comunes, i això serà molt difícil, però, en el cementeri civil de Castelló sí que estem veient que estaven individualitzades i es tenen localitzades a les persones, i la veritat és que s’està fent un treball important”, ha assenyalat Pérez Garijo.

La consellera ha felicitat l’Ajuntament de Castelló, i ha destacat que aquest treball d’exhumació han de fer-lo conjuntament totes les administracions, i sobre aquest tema ha apuntat la necessitat d’implicar les Diputacions de Castelló i Alacant.

“Entre totes les administracions hem de continuar fent aquest treball que hauria d’haver estat fet des de fa molts anys i, a més, per les administracions, que han de ser les responsables de retornar les restes als seus familiars, que porten molts anys esperant aquest moment”, ha afegit.

Per part seua, la regidora de Memòria Democràtica, Verònica Ruiz, ha apuntat que estan “contentíssims que per primera vegada Diputació, Conselleria i Ajuntament estiguem en la mateixa sintonia en matèria de memòria democràtica” i “el que volem fer les tres administracions conjuntament és exhumar totes les fosses comunes”, ha dit.

La segona fase d’exhumacions en el cementeri civil de Castelló va començar el passat 16 de setembre amb l’objectiu de trobar els cossos de huit represaliats pel franquisme que es troben en una fossa comuna i els familiars de la qual han reclamat les restes.

D’altra banda, preguntada si avala la decisió de l’Ajuntament de Castelló per a derrocar la creu del Parc Ribalta, Pérez Garijo ha assenyalat que “evidentment nosaltres estem per la retirada de vestigis franquistes, a més, així ho marca la Llei de Memòria Democràtica, i en aquesta línia anem treballar des d’aquesta Conselleria”.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

sis − tres =

bombers
Valencia activa