caixa popular

Pere Ruiz: 'L'edifici de l'Escalante ha arribat al final de la seua vida útil'

’La programació de l’Escalante continuarà sent itinerant aquesta temporada’

Pere Ruiz: 'L'edifici de l'Escalante ha arribat al final de la seua vida útil'
04/10/2017 -

Aquest matí, la Diputada d’Inclusió Social, Teatres i Memòria Històrica, Rosa Pérez, i el Diputat d’Administració General i Patrimoni, Pere Ruiz, han informat sobre el futur del Teatre Escalante. Un projecte gran que, en paraules de Rosa Pérez, ‘no està en perill perquè l’Escalante no és l’edifici, sinó el contingut’. D’aquesta manera, ha volgut deixar clar que ‘el projecte cultural de l’Escalante està més viu que mai, funciona perfectament i, per descomptat, continuarà. Però d’altra banda, està l’edifici com a contenidor d’aquest projecte, que ha arribat al final de la seua vida útil’.

Així, el Diputat de Patrimoni, Pere Ruiz, ha enumerat les diferents accions que s’han dut a terme, des que entraren en el govern, amb l’objectiu de solucionar els nombrosos problemes amb els quals s’han trobat en l’edifici del Teatre Escalante. D’aquesta manera, durant els dos anys que porten al càrrec, han realitzat diverses visites tècniques per a enumerar els desperfectes i la deficiència de l’edifici, la visita tècnica després de la caiguda de rebles al pati de butaques, la visita dels propietaris per a informar-los sobre l’estat de l’edifici o la col·locació de puntales, entre moltes altres accions.

Així mateix, Pere Ruiz ha seguit enumerant les mesures que han dut a terme per a intentar mantenir el Teatre Escalante. ‘Després que es prohibira l’accés al pati de butaques i graderies per perill de despreniment, es va sol·licitar un informe de patologies, en el qual s’anunciava una corrosió generalitzada de l’edifici a causa de l’envelliment, la necessitat de realitzar una intervenció en els elements estructurals de l’edifici, la manca de llicència d’activitat i la falta d’accessos adequats a l’escola de teatre de l’Escalante, així com un informe jurídic que assegurava que, a causa que els propietaris van incomplir les seues obligacions de reparació de l’edifici, la Diputació no estaria en l’obligació de fer-se càrrec de la reparació, ja que suposaria més del 50% del valor de l’immoble. A més, l’informe jurídic assegura que l’edifici ha arribat al final de la seua vida útil, per la qual cosa estaríem en el nostre dret de denunciar el contracte d’arrendament per a anul·lar-ho, i així ho hem fet’.

‘Des de la Diputació hem intentat no trencar completament el pont amb els propietaris, ja que no volíem moure l’escola de teatre, i intentarem negociar una modificació del lloguer, ja que s’estava pagant 5.000 euros al mes per un edifici sense llicència i deteriorat. No obstant això, els propietaris s’han negat rotundament. El que teníem clar, des de la Diputació, és que no anàvem a gastar-nos sis milions d’euros, aproximadament, que és el que costaria la rehabilitació de l’immoble, en un edifici que no és de la nostra propietat, ni és de propietat pública. És una gran quantitat de diners, que ix dels impostos dels valencians, i tenim altres prioritats per a destinar-ho. Per posar un exemple, hem destinat tres milions d’euros per a arreglar els centres de salut, i altres tres als Ajuntaments perquè reparen els col·legis públics. Nosaltres hem volgut arribar a un acord per a mantenir l’escola de teatre, però el que no anem a fer és assumir unes reparacions que són una obligació del propietari, ni acceptar una sèrie de clàusules, bastant peculiars, que estaven en el contracte que es va signar en el 2004’.

Finalment, Pere Ruiz ha assegurat que ‘ja estem barrejant diferents opcions prop del centre de València per a moure l’escola de teatre de l’Escalante, encara que seguim deixant la porta entreoberta per si la propietat vol negociar per a mantenir l’escola en la mateixa ubicació’.

En aquest desdejuni informatiu no s’ha deixat passar l’oportunitat de preguntar sobre el futur del Teatre Escalante. En aquest sentit, la Diputada de Teatres, Rosa Pérez, ha afirmat que ‘a nosaltres ens agradaria que fóra el MOMA per la seua localització, per les seues instal·lacions, ja que també hi hauria espai per a l’escola de teatre, i perquè té llicència d’activitat. Així i tot, no podem garantir, encara, que el MOMA serà l’espai fix del nou Teatre Escalante. La temporada d’enguany continuarà sent itinerant, i estem treballant perquè la següent temporada l’Escalante ja compte amb una seu estable’.


mostra viva 2018

Més notícies

0 comentaris

Encara ho tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

20 − huit =

Tardor
exposicion caps tallats
cultura als barris