caixa popular

Vilar: 'La sentència sobre plusvàlua podria suposar una important pèrdua d'ingressos als Ajuntaments'

Vilar: 'La sentència sobre plusvàlua podria suposar una important pèrdua d'ingressos als Ajuntaments'
17/05/2017 -

El regidor d’Hisenda, Ramón Vilar, ha advertit hui que la sentència del Tribunal Constitucional (TC) que estén la decisió que havia adoptat sobre l’Impost de Plusvàlua per al territori foral de Guipuzkoa a tot l’Estat “podria suposar una important pèrdua d’ingressos als ajuntaments”. El regidor ha afegit que en 2017 es contempla una previsió d’ingressos de 32,5 milions d’euros, xifra superior a la del 2016 en 9,5 milions d’euros, un 41,3 per cent més.

Amb aquestes paraules ha valorat Vilar la decisió del Tribunal Constitucional que considera que l’Impost sobre l’Increment del Valor dels Terrenys de Naturalesa Urbana (IIVTNU) vulnera el principi constitucional de capacitat econòmica en la mesura en què no es vincula necessàriament a l’existència d’un increment real del valor del bé, “sinó a la titularitat del terreny durant un període de temps”. D’acord amb aquest dictamen, els contribuents no hauran de pagar l’impost de plusvàlua municipal quan hagen registrat pèrdues en la venda d’un immoble.

Vilar ha declarat que la sentència “no per ser esperada, és menys preocupant mancant una anàlisi més profunda de la mateixa”, ja que ha advertit, “podria suposar una perduda copiosa d’ingressos a les entitats locals”. “En l’Ajuntament de València estem quantificant el que podria suposar en termes tributaris aquesta sentència”, ha assegurat.

De fet, Vila ha recordat que ja ha plantejat en la Comissió de la d’Hisenda i Finançament de la FEMP que “independentment del futur, els ajuntaments hauran de sol·licitar que l’Estat abone la totalitat de les possibles devolucions”. “Anem a fer una crida a la responsabilitat del legislador, perquè els Ajuntaments hem estat liquidant aquest impost conformement al legislat i amb rigor jurídic-econòmic d’acord amb el nostre marc actual de finançament local”, ha afirmat.

L’IMPACTE NO SERÀ TAN GREU

No obstant això, ha avançat que “com que no s’havia sol·licitat revisió cadastral en els últims anys, l’impacte no serà tan greu com haguera sigut en cas que s’haguera produït la citada revisió”.

Així mateix, el regidor s’ha referit a l’última reunió de la Comissió de la FEMP, on ja es va abordar aquesta possibilitat, i ha recordat que va causar “enorme preocupació entre els membres de la FEMP pel minvament d’ingressos que suposarà la nova formulació a la qual es veurà abocada l’Impost de Plusvàlua”.

Segons Vilar hi ha una petició “unànime” per tal que s’aborde amb “profunditat” quines seran “les conseqüències de futur d’aquesta sentència”. En aquest sentit, el regidor ha apuntat que des dels ajuntaments “ens hem de plantejar si l’actual impost queda invalidat, per tal de sol·licitar de l’Estat les alternatives que puguen plantejar-se per a evitar els dèficits que es produiran per falta d’ingressos”.


Més notícies

0 comentaris

Encara ho tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

quinze + tres =

viva gym canovas
exposicion caps tallats