caixa popular

Per una major protecció de la festivitat de la Verge dels Desemparats

26/01/2018 -

Estem en l’obligació de potenciar, difondre i preservar les festes i les tradicions de la nostra ciutat. En l’àmbit cultural, des del grup municipal Ciutadans en l’Ajuntament de València, una de les nostres màximes és ajudar a les celebracions tradicionals i a totes aquelles associacions que les organitzen altruistament.

Creiem que la Festivitat de la Verge dels Desemparats és una de les manifestacions culturals més importants de les quals tenen lloc en la ciutat de València al llarg de l’any. Per això hem portat al ple municipal la proposta que es comencen els tràmits per a fer d’aquesta festivitat Bé d’Interés Cultural (BIC) i Festa d’Interés Turístic Autonòmic. La nostra iniciativa ha sigut aprovada per majoria.

Els seus festejos reuneixen a milers de persones en diferents actes on la música, la pirotècnia, la indumentària, la imatgeria, la ceràmica i l’ornamentació floral juguen un paper fonamental.

Com a regidora de Ciutadans he cregut just i oportú reconéixer, i posar en valor, una festivitat que va molt més enllà d’una celebració religiosa. La Verge dels Desemparats té milers de devots i no solament provinents de la ciutat de València sinó també de les poblacions adjacents i, fins i tot, d’altres ciutats d’Espanya i de l’estranger.

La festivitat reuneix tots els requisits, inclosos en la Llei de Patrimoni Cultural i Turístic, per a obtenir la declaració de BIC i de Festa d’Interés Turístic Autonòmic, per ser una de les manifestacions culturals i històriques de major rellevància en la ciutat de València i en nombroses poblacions de la Comunitat Valenciana.

Les nostres celebracions a la Patrona de València són una evident expressió d’una de les tradicions més rellevants de la societat valenciana amb un fort arrelament en la ciutat de València, i que va molt més enllà de qualsevol ideologia política o interessos partidistes, vengen d’on vengen.

Ara l’Ajuntament de València ha de començar reunions amb l’arquebisbat per a, de forma conjunta, portar la petició a la Generalitat Valenciana. Nosaltres vetlarem perquè eixes gestions es desenvolupen correctament perquè desemboquen i que desemboquen que la Generalitat Valenciana formalitze la declaració com, en el seu moment, ho va fer amb la del Corpus.

Al llarg d’aquesta legislatura, el treball de Cs ha aconseguit que el consistori valencià inicie els tràmits per a declarar el festeig de la Batalla de Flors Bé de Rellevància Local i Festa d’Interés Turístic, i dels corresponents per a declarar la festivitat del Corpus, Festa d’Interés Turístic Autonòmic i Nacional.

Un altre dels nostres objectius és posar en valor les festes menors de la ciutat de València. Un objectiu que comencem a promoure mitjançant la constitució del Consell de Festes Menors, una iniciativa que ha sigut molt bé acollida per les associacions i germanors de les festes dels barris de la ciutat.


mostra viva 2018

xs puzol

Més notícies

0 comentaris

Encara ho tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

divuit + set =

Paiporta
exposicion caps tallats
Tardor
cultura als barris