25n
Orgull
Orgull

Per l'Horta i Agró pregunten a Mollà on està el 'Consell de l'Horta' dos anys després de l'aprovació de la Llei

Per l'Horta i Agró pregunten a Mollà on està el 'Consell de l'Horta' dos anys després de l'aprovació de la Llei
01/10/2020 -

Per l’Horta i Acció Ecologista-Agró han denunciat la “total paralització” del Consell de l’Horta des de la seua constitució al febrer. En una carta oberta a la consellera d’Agricultura, Desenvolupament Rural, Emergència Climàtica i Transició Ecològica, Mireia Mollà, les organitzacions recorden que “és el segon any consecutiu en el qual l’assignació pressupostària per a aquest organisme “s’esfuma” a causa de la seua “inactivitat”, a pesar que la Llei de l’Horta va ser aprovada per Les Corts el desembre de 2018.

En la missiva, Per l’Horta i Acció Ecologista-Agró demanen a Mireia Mollà que, com a presidenta del Consell de l’Horta, “convoque una sessió per a aprovar amb urgència la contractació de personal de plantilla i el nomenament del gerent”, condicions necessàries perquè aquest òrgan “puga posar-se a treballar”.

Totes dues entitats que signen la missiva destaquen que és “peremptòria” la necessitat que el Consell de l’Horta es pose en marxa perquè puga abordar problemes com la crisi de productes agrícoles com la creïlla i la ceba, les afeccions per l’ampliació de la V-21, els robatoris o els abocadors il·legals.

El text destaca la importància que comence a desenvolupar-se el Pla Agrari (PDA), “l’instrument més sòlid per a assegurar el futur de l’Horta”. Entre les tasques pendents, Per l’Horta i Acció Ecologista-Agró destaquen l’impuls al segell de qualitat de l’Horta, la relació amb la xarxa de mercats o la millora de les infraestructures agràries, entre altres.

“Si totes aquestes accions ja estan contemplades en el PDA, és a dir, sabem què hem de fer i tenim un pressupost aprovat, no entenem la dilació innecessària que observem per part de l’Administració ni els motius que puguen causar-la”, es pregunten en la carta.

Totes dues organitzacions són “conscients” que la pandèmia de la Covid-19 ha pogut retardar la posada en marxa del CH “però no podem oblidar que és el segon any consecutiu en què el seu pressupost s’esfuma per inactivitat i mentrestant, la majoria d’agricultors són majors de 65 anys i la falta de relleu generacional posa en perill que l’Horta de València continue estant viva i productiva”, alerten en la seua missiva.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

1 × 3 =