25n
25N
25N

El 20% del xicotet comerç en risc de tancament: no arriben ajudes municipals i els bancs no financen

La pandèmia modifica els hàbits de compra d’un 30% de consumidors que redescobreix xicotet comerç, que accelera la seua digitalització

El 20% del xicotet comerç en risc de tancament: no arriben ajudes municipals i els bancs no financen
30/06/2020 -

La crisi generada per la Covid-19 ha redescobert el xicotet comerç de barri. Un 30% dels consumidors ha modificat els seus hàbits de compra per a acostar-se als establiments més pròxims, que a més han accelerat la seua digitalització amb la pandèmia per a portar els seus productes allà on estan els seus veïns, que principalment han estat fent els seus encàrrecs per WhatsApp.

Encara així, un 20% dels locals corre risc de tancar definitivament, després de mesos amb la persiana baixada per l’estat d’alarma. I és que això, se suma un alentiment del consum -que no esperen que comence a normalitzar-se fins a setembre amb l’inici de curs escolar-, i la falta d’ajudes: els processos burocràtics fan que les ajudes dels Ajuntaments no arriben, mentre els bancs deneguen l’accés al finançament de l’IVF, SGR o crèdits ICO.

“Aqueixa és la trista realitat”, ha lamentat el president de la Confederació del Comerç d’Alacant, Castelló i València (Confecomerç CV), Rafa Torres, durant la presentació de la campanya ‘Xicotet Comerç. El futur que compres’, de Confecomerç CV, al costat del conseller d’Economia, Rafa Climent.

Torres ha assenyalat que el xicotet comerç necessita “instruments, més suport i més avals per a l’accés a crèdits dels més necessitats”. Segons ha denunciat, els Ajuntaments, de tots els colors, “no estan fent l’esforç que correspon”; les ajudes per concurrència competitiva que han dissenyat impliquen un “procés farragós” i “no estan arribant”.

A més, “ningú entén” que el Govern central no done llum verda als consistoris per a usar el seu romanent enfront de la crisi generada per la Covid-19.

Quant a l’accés a finançament, el president de Confecomerç ha assegurat que tal com estan plantejats els crèdits de l’Institut Valencià de Finances (IVF), la Societat de Garantia Recíproca (SGR) o l’Institut de Crèdit Oficial (IVF) “no serveixen”. Segons Torres, “molts establiments no tenen accés al finançament perquè els bancs al final trien als millors clients, als més solvents”.

“Em senta mal quan sent això que ‘ningú es quedarà arrere’ perquè els més febles s’estan quedant arrere”, ha assegurat.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

11 + dos =