25n
Orgull
Orgull

Les penyes de bous al carrer reclamen a la Generalitat tornar als carrers a l'octubre

Foto: Alex Griffioen

Les penyes de bous al carrer reclamen a la Generalitat tornar als carrers a l'octubre
09/08/2021 -

La Federació de Penyes Taurines de Bous al Carrer demanen a la Generalitat Valenciana que es plantege “molt seriosament” que aquests festejos puguen celebrar-se als carrers a partir del pròxim octubre.

Les penyes, estan disposades i preparades per a realitzar bous al carrer als carrers a partir del mes d’octubre“, asseguren en un comunicat.

El col·lectiu recalca que “l’optimisme” del sector taurí de la Comunitat Valenciana “no és un fet originat en la tibant i llarga espera dels aficionats a la tauromàquia que habiten en els 269 pobles que celebren bous al carrer al llarg de l’any”, sinó que “ve acompanyat de la sensatesa aplicada durant any i mig de pandèmia, on el sector ha sigut pacient, col·laborador, comprensiu i participatiu en la recuperació de la malparada situació sanitària del país”.

“Hem seguit molt de prop l’evolució de la Covid, l’esperat calendari de vacunació, l’inici progressiu d’activitats en la Comunitat, així com les declaracions institucionals realitzades des de la Generalitat Valenciana”, apunta la federació, que fa notar que la segona quinzena d’agost “portarà noves mesures i de cap manera poden asfixiar de nou al sector, tot el contrari”.

“LETARGIA ETERNA”

“Estem en una etapa d’avançar i flexibilitzar les mesures que els organitzadors de festejos taurins estan aplicant actualment en l’organització dels festejos. Estem en una època difícil, sí, ho sabem i per això hem actuat en conseqüència, però no menys cert és que no podem estar en una letargia eterna on en matèria taurina no hi ha cap mena d’avanç i l’anhelat setanta per cent de ciutadans vacunats ha de significar el pas avant per part de tots”, argumenten.

Afigen que els festejos de bous en recintes tancats “han sigut necessaris per a auxiliar la malparada economia del sector taurí, un pegat necessari, però no definitiu”, ja que l’objectiu principal de la Federació de Bous al Carrer és “el retorn de l’activitat als carrers dels pobles valencians durant aquest any 2021”.

I afigen: “La Generalitat Valenciana, amb el seu president, Ximo Puig, al capdavant, no pot obviar la necessitat d’activar un sector que aporta més de 300 milions d’euros a les arques públiques, així com més de 3.000 ocupacions directes que, acompanyats a la dinamització dels pobles en els dies de celebració, fan del bou al carrer una de les activitats culturals i festives més importants de la Comunitat Valenciana”.

Subratllen, en aquesta línia, que, “en breu, començarem a veure ciutadans en els estadis de futbol, falles plantades als nostres pobles i ciutats, focs artificials, carreres populars, així com estem vivint un estiu més pròxim a la normalitat amb platges abarrotades i passejos marítims al cent per cent de les possibilitats”. Per tant, considera, “el bou al carrer ha de ser una realitat als nostres carrers, sense fissures ni retrets”.

“Les penyes han complit, els aficionats han estat al peu del canó, acceptant totes les mesures que des de l’administració ens han anat marcant des del mes de maig. És moment d’avançar i buscar l’anhelada normalitat, un fet per al qual les penyes taurines estan preparades”, conclouen.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

dos × 5 =