25n
25N
25N

Una lliçó magistral de Pedro Cavadas obrirà el curs 2019/2020 a Ontinyent

Una lliçó magistral de Pedro Cavadas obrirà el curs 2019/2020 a Ontinyent
22/10/2019 -

Pedro Cavadas, cirurgià reconegut internacionalment pels seus èxits en trasplantaments i reconstruccions, impartirà enguany la lliçó magistral que obrirà el curs acadèmic 2019/2020 al Campus d’Ontinyent de la Universitat de València (UV). Així ho ha anunciat hui l’alcalde d’Ontinyent i president de la Fundació Campus Ontinyent, Jorge Rodríguez, qui assenyalava que “poder anunciar que comptem amb Pedro Cavadas és un gran honor, i suposa oferir a l’alumnat del Campus i a la ciutadania en general la possibilitat de conéixer de primera mà l’experiència d’un professional sanitari de referència mundial i un exemple de solidaritat, que a través de la fundació que porta el seu nom proporciona cirurgia constructiva moderna a pacients desafavorits de països africans”, destacava.

Cavadas, que entre altres fites va dirigir el primer trasplantament mundial de cara, mandíbula i llengua, se suma així als destacats ponents per a l’inici del curs universitari al Campus d’Ontinyent. Jorge Rodríguez explicava en aquest sentit que “a l’hora de triar a la persona que dóna la lliçó magistral en aquest acte, el Patronat de la Fundació Campus Ontinyent sempre busca un professional que tinga alguna vinculació amb els títols de grau que s’imparteixen a la ciutat: Magisteri Infantil, ADE, Ciències de l’Activitat Física i l’Esport i Infermeria”. Així, s’ha comptat amb figures com el mestre i psicopedagog Pablo Pineda; l’exsecretari d’Estat d’Economia José Manuel Campa; l’oncòloga Anna Lluch, o el periodista Julián García Candau, entre d’altres. El primer edil feia referència expressa al periodista Iñaki Gabilondo, “els coneixements i curiositat vital del qual abracen totes les disciplines del Campus i alguna més”, afegia.

La lliçó magistral de Cavadas tindrà lloc al Centre Cultural Caixa Ontinyent a partir de les 19.30 hores del pròxim dimarts 29 d’octubre, en un acte presidit per la rectora de la UV, Mavi Mestre, i en el qual també intervindran l’alcalde i el president de Caixa Ontinyent, Antonio Carbonell. Prèviament a l’obertura del curs acadèmic, tindrà lloc a les 19.00 hores un acte commemoratiu del 30 aniversari d’un Màster en Direcció d’Empreses que es va realitzar en 1989.

Un Campus que ha crescut exponencialment

El regidor d’Educació, Óscar Borrell, ha destacat l’atractiu que suposa per a l’alumnat del Campus de poder assistir a conferències com la de Cavadas. Un Campus que, recordava, “des de l’arribada de Jorge Rodríguez a l’alcaldia, i comptant amb l’imprescindible suport de Caixa Ontinyent i la Universitat de València, ha crescut exponencialment, i cada volta és més atractiu per a l’alumnat. Hem aconseguit comptar amb un nou edifici on unificar la docència i duplicar el nombre de titulacions oferides, que ara mateix inclouen Infermeria, Administració i Direcció d’Empreses, Mestre d’Educació Infantil i Ciències de l’Activitat Física i l’Esport; s’ha dotat aquest edifici de nous laboratoris equipats amb l’última tecnologia; s’ha tingut cura de l’edifici del Lluís Vives amb una important actuació de restauració en la façana, i s’ha creat una zona d’esbarjo on al futur es podran ampliar les instal·lacions”, assenyalava.

A més a més, afegia Borrell, “ser ciutat universitària no sols vol dir comptar amb unes instal·lacions dignes i una oferta formativa ampla, sinó que també comporta que els estudiants tinguen al seu abast activitats lúdiques i d’altres tipus com les que es venen oferint. Tot això suposa un atractiu conjunt que ha contribuït al fet que enguany, tot i haver augmentat un 32% les places oferides per a nous alumnes, s’hagen tornat a cobrir el 100% de les 750 places de matriculació a les quatre titulacions deixant més de 1.200 estudiants en llista d’espera. A més a més, tenim altres 257 estudiants en Unisocietat, per a conformar una comunitat universitària que no deixa de créixer, en un projecte que a més impulsa la dinamització educativa, econòmica i cultural de la ciutat”, concloïa.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

dinou − set =