caixa popular

Conversió en zona de vianants el pont històric de Sant Josep

Conversió en zona de vianants el pont històric de Sant Josep
25/08/2017 -

El Servici de Mobilitat Sostenible de l’Ajuntament de València, complint les condicions indicades en el Catàleg de Béns i Espais Protegits de la ciutat, realitzarà la pròxima setmana les actuacions necessàries per a convertir en zona de vianants el pont de Sant Josep. D’origen medieval i reformat en el segle XVII amb carreus i tretze arcs escarsers, el pont està definit com a Bé de Rellevància Local i està inclòs en el BIC Conjunt Històric de València i, per tant, en eliminar la circulació de vehicles de motor s’afavoreix la seua conservació i protecció, que es complementarà amb una actuació de restauració posterior.

Amb aquesta intervenció, el consistori compleix al Pla Especial de Protecció dels Entorns de Béns d’Interés Cultural PEP-EBIC 08 de València, que el protegeix com a Bé de Rellevància Local i que, en ll’article 6.4 (“Condicions d’intervenció en els espais lliures i viaris”) indica expressament que “les actuacions futures hauran de procurar l’eliminació completa del trànsit rodat dels ponts històrics i potenciaran el seu caràcter per als vianants”.

Fins ara, el pont de Sant Josep era una via més d’accés de vehicles des de Guillem de Castro cap al Pla de la Saïdia i al carrer del Doctor Olóriz, que es podia realitzar també pel pont de les Arts, situat —en el sentit del trànsit— poc més de 200 metres abans del pont de Sant Josep. Com que hi ha aquesta alternativa, la conversió en zona de vianants no comportarà cap restricció a l’accés de vehicles des del centre a Marxalenes i el districte de la Saïdia. Així, cap al Pla de la Saïdía en sentit Guadalaviar es podrà accedir per mitjà del gir a la dreta des del pont de les Arts, mentre que al carrer del Doctor Olóriz i al tram del Pla de la Saïdia comprés entre el pont de Sant Josep i el carrer del Pare Ferris, amb la nova ordenació podrà fer-se entrant per Pare Ferris i seguint pels carrers de Gregori Gea i Màlaga.

“Durant anys, els veïns i veïnes de Marxalenes han demanat que es millorara l’accessibilitat entre el seu barri i Ciutat Vella que, estant tan prop geogràficament, no estaven comunicats per als vianants amb comoditat per l’ús per al trànsit del pont de Sant Josep. Aquesta primera actuació soluciona ja eixe problema i obri el camí perquè el pont es restaure definitivament amb la dignitat que mereix”, ha declarat el regidor de Mobilitat Sostenible, Giuseppe Grezzi.


Més notícies

0 comentaris

Encara ho tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

5 × un =

viva gym canovas
exposicion caps tallats