25n
25N
25N

Payasospital reprén aquest mes les visites a hospitals

Payasospital reprén aquest mes les visites a hospitals
14/04/2021 -

Payasospital ha realitzat 301.293 atencions a xiquets d’entre 0 a 14 anys en els seus 22 anys de trajectòria i reprén aquest mes d’abril les visites a hospitals valencians.

Així ho ha indicat l’ONG, que ha concretat que durant tot aquest temps ha destinat 46.454 hores a millorar la salut emocional i la qualitat de vida dels xicotets pacients i els seus familiars en 10 hospitals de la Comunitat.

Payasospital va iniciar la seua labor en 1999 amb visites regulars d’una parella de pallassos i pallasses als menors ingressats a l’Hospital Clínic Universitari de València i, posteriorment, a l’Hospital Universitari La Fe, dues vegades per setmana.

Dos anys abans, Sergio Claramunt, llicenciat en Estudis Teatrals en La Sorbonne, qui es va formar com a pallasso d’hospital en la veterana associació francesa Le Rire Médecin, havia fundat l’entitat, acompanyat per un equip multidisciplinari de metges, psicòlegs i artistes.

“Des de llavors, vam anar augmentant la quantitat de dies d’intervenció i de serveis que visitem, així com el nombre d’hospitals atesos gràcies al suport de socis, voluntaris, col·laboradors i patrocinadors. En 2008 sumem quasi 28.000 atencions a menors ingressats en set hospitals de la Comunitat, però a partir d’aquest any, la crisi econòmica va afectar durament la nostra labor. En 2016 iniciem la recuperació fins a 2020 quan ens va sorprendre la pandèmia”, ha comentat Sergio Claramunt, director artístic de Payasospital.

En una enquesta de satisfacció, realitzada per l’ONG en 2019, el 87% del personal sanitari i el 73% dels familiars dels menors que van visitar, va recolzar que les actuacions i jocs dels artistes de Payasospital disminueixen les reaccions emocionals infantils negatives, com ara la tristesa, la por, l’enuig o la ira dels pacients.

VISITES PRESENCIALS

La crisi de la Covid-19 ha obligat a Payasospital a adaptar la seua activitat. Des de mitjan 2020, els artistes han anat combinant les seues visites presencials amb trobades per videoconferència amb els pacients i els seus familiars.

Després de cinc mesos d’absència física, aquest mes d’abril Payasospital inicia la volta als serveis de Pediatria. De manera progressiva, es proposen anar recuperant les intervencions presencials en els 10 centres on realitzen la seua activitat. En els pròxims dies reprendran les visites a l’Hospital General Universitari de Castelló, l’Hospital San Juan d’Alacant i l’Hospital Virgen de los Lirios, a Alcoi.

A la resta de centres acudiran en la mesura en què les autoritats de cada hospital ho permeten, encara que ja compten amb el consentiment de la Conselleria de Sanitat. Fins que siga necessari, en aquests hospitals continuaran actuant per als xiquets i xiquetes a través de les pantalles per videotelefonades.

Amb motiu dels seus 22 anys, Payasospital ha posat en marxa la campanya ‘Cumplimos dos patitos’ que pretén visibilitzar aquest aniversari i l’impacte de la seua labor en tots aquests anys, amb un dossier infogràfic, un vídeo i missatges en les xarxes socials.

Igualment, amb la finalitat de recaptar fons i aprofitant tota l’experiència acumulada en matèria de benestar emocional i resiliència, aquest mes Payasospital està oferint a les empreses una activitat en línia de motivació i positivisme per als empleats: l’Experiència Clownline.

D’altra banda, en les pròximes setmanes, l’ONG espera sumar-se a la iniciativa que impulsa que s’establisca el 26 d’abril com a data anual per a celebrar el Dia del xiquet i la xiqueta a nivell nacional.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

catorze − tretze =

museo prehistoria