caixa popular

Les víctimes silencioses de les Falles: les mascotes

El Col·legi Oficial de Veterinaris de València recomana treballar en la prevenció

Les víctimes silencioses de les Falles: les mascotes
07/03/2018 -

Les Falles i la pólvora van sempre unides. Per això, durant aquests dies és una pràctica molt comuna tirar petards pels carrers. No obstant això, els animals són els grans afectats pel soroll que produeixen els petards. Així, són molts els que es posen nerviosos, augmentant el seu nivell d’estrés, i intentant fugir del soroll. Tant és així que alguns arriben a patir atacs d’ansietat i convulsions. D’aquesta manera, i per a fer-los més suportables aquests dies, des del Col·legi Oficial de Veterinaris de València recomanen dur a terme una sèrie de mesures per a saber com actuar en aquests casos i, així, minimitzar els episodis de por.

Bé és cert que, en les situacions extremes, en les quals el nivell d’ansietat siga molt elevant, és imprescindible que acudisques al veterinari per a valorar si és necessari que se li administre, tant als gossos, com als gats, tranquil·litzants naturals o, per a casos greus, psicofàrmacs, amb l’objectiu de reduir la intensitat dels símptomes. No obstant això, des del Col·legi de Veterinaris asseguren que el més important és ‘centrar els esforços en la prevenció exposant al cadell a una varietat de sons durant el període de socialització, que abasta entre les tres setmanes i els tres mesos’.

Així i tot, si ja no arribem a temps perquè la nostra mascota ja és adulta, a més de tenir clar quins són els símptomes, que en la gran majoria solen ser taquicàrdies, diarrea, vòmits, pantaixos, tremolors i tendència a fugir i amagar-se, també recomanen una sèrie de pautes per a reduir riscos i intentar alleujar l’ansietat de l’animal.

En aquest sentit, des del Col·legi Oficial de Veterinaris de València adverteixen no solament de la importància de passejar al gos amb la corretja, sinó de no deixar finestres o balconades obertes. I és que asseguren que ‘si l’episodi és en el carrer, poden fugir desorientats, la qual cosa cada any causa pèrdues de mascotes o atropellaments. En les llars, no estant el cuidador, poden arribar a saltar des de la balconada en el seu desig d’escapar’, ja que, afirma, que para ells ‘és com si per als humans estigueren tirant bombes’.

Així mateix, es recomana crear barreres sonores a casa tancant finestres, abaixant persianes o posant la televisió o la ràdio, així com permetre que es protegisca on ell vulga sense forçar a l’animal a romandre en un lloc concret, ni bloquejar-ho quan intente fugir. Per descomptat, també és important no castigar-ho pels seus símptomes, ni intentar calmar-li mentre manifeste por o ansietat.

Finalment, des del Col·legi de Veterinaris asseguren que és important procurar no deixar-los sols i, durant el passeig, evitar una exposició directa als petards. Així, en el cas de no poder evitar-los, és fonamental ‘apartar-se del focus del soroll amb tranquil·litat evitant fugir’ per a no transmetre-li por a la mascota.


fiestas gandia 2018

Més notícies

0 comentaris

Encara ho tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

quatre × 2 =

semana de la agricultura de torrent 2018
sempre teua
exposicion caps tallats
exposicion caps tallats
decidim vlc
Semana mobilidad Valencia 2018
Decidim VLC
cultura als barris