25n
25N
25N

Paterna continua fent treballs de silvicultura preventiva en La Vallesa

Paterna continua fent treballs de silvicultura preventiva en La Vallesa
06/08/2019 -

Paterna continua fent treballs de silvicultura preventiva en La Vallesa, una tasca que es desenvolupa els 365 dies de l’any i que a l’estiu adquireix especial importància per a la prevenció de possibles incendis.

Aquests treballs es realitzen a través de les empreses públiques Divalterra i Gestió i Serveis de Paterna, en coordinació amb la direcció del Parc Natural i Bombers, i permeten crear franges de seguretat des de les cases a la zona de bosc amb matolls, minimitzant els danys materials sobre els immobles si el foc s’acostara a elles.

La Tinenta d’Alcalde de Seguretat, Nuria Campos, ha recordat que “enguany també s’han reformat els camins forestals i s’ha instal·lat nova senyalística per a millorar el temps de resposta davant un incendi, permetent a Bombers, Policia i mitjans d’Emergències un fàcil accés a aquest entorn natural, un dels més valuosos de tota la Comunitat Valenciana”.

A més, s’ha obert un nou camí pròxim a l’hidrant de la Vallesa perquè els camions de bombers puguen maniobrar -realitzant un canvi de sentit si és necessari-, podent d’aquesta forma tindre un millor accés a l’aigua, en cas de requerir-se.

Campos ha fet valdre l’equip humà que treballa per a vetlar per la seguretat de la zona. “A més de la Unitat de Medi Ambient de la Policia Local i voluntaris de Protecció Civil, s’ha reforçat la Brigada de Vigilància Forestal municipal que ha passat de 2 a 6 operaris”.

La tecnologia actual també permet que els veïns i veïnes que resideixen en zones considerades com a crítiques reben sms instantanis d’alerta, -els mateixos que s’envien a bombers, policia i servei de vigilància forestal-, perquè estiguen informats del grau de preemergència i de l’evolució d’un incendi en cas que succeïra en tot moment.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

tres × tres =

mercat medieval ontinyent