25n
25N
25N

Paterna s'il·lumina amb la Cordà més segura i amb menys ferits de la història

Paterna s'il·lumina amb la Cordà més segura i amb menys ferits de la història
30/08/2016 -

Durant la matinada d’este diumenge, el municipi de Paterna ha quedat il·luminat amb els més de 70.000 coets que, en menys de 30 minuts, han disparat els 356 tiradors i tiradores que enguany han participat en la Cordà, 41 més que en 2015.

Al llarg de 180 metres del carrer Major, els tiradors s’han repartit en els diferents llocs assenyalats per a disparar més de 1.000 quilos de pólvora entre femelletes i coetons: 35 llocs de tres calaixos, 18 llocs d’un calaix i 3 llocs d’arrastradores d’un calaix.

Però si per quelcom s’ha caracteritzat la Cordà d’este 2016 és per la seua seguretat. Braçalets lluminosos i amb microxip per a identificar als tiradors i tiradores, un arc de control d’accés al perímetre de foc i unsa llums de neó instal·lades en el propi Carrer major han sigut les novetats que s’han introduït enguany per a fer de la Cordà la més segura i amb menys ferits de la història.

I és que gràcies a estos elements, a l’ampli dispositiu policial desplegat en el municipi i a la responsabilitat dels propis tiradors, el número de ferits en la Cordà s’ha reduït en quasi un 50% respecte a anys anteriors, passant dels 35 ferits en 2014 i els 26 ferits de 2015 als 15 ferits d’este 2016.

Quant a la xifra de ferits en els altres dos espectacles pirotècnics d’anit, les Cercaviles de Coets de Luxe i la Recordà, el balanç definitiu també disminuïx respecte a anys anteriors, sobretot en este últim acte, passant dels 14 ferits (13 lleus i 1 greu) de 2015, als 8 ferits lleus d’este 2016, mentres que en les cercaviles, on es van llançar 960 dotzenes de coets, la xifra es manté en 3 ferits.

L’Alcalde de Paterna, Juan Antonio Sagredo, que ha participat en la cordà per sèptim any consecutiu, ha qualificat de “inigualable” la Cordà d’anit i ha agraït a tots els tiradors i tiradores “la passió, respecte i entrega a este acte que, any rere any, engrandix la festa, la tradició i la història del nostre poble i enfortix els senyals d’identitat paterneras i que, en poc de temps, pot obtindre la declaració de Festa d’Interés Turístic Nacional”.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

16 + huit =