25n
25N
25N

Paterna rep la donació d'una escultura d'Andreu Alfaro

La Fundación Hortensia Herrero i la Fundación Grupo Siro han realitzat l’acte

Paterna rep la donació d'una escultura d'Andreu Alfaro
13/12/2019 -

Juan Manuel González Serna, president de la Fundación Grup Siro, i Hortensia Herrero, presidenta de la fundació que porta el seu nom, han donat a la ciutat de Paterna (València) una obra de l’escultor Andreu Alfaro, “Doble, 1975”. La peça, que ja es troba instal·lada en la rotonda dels Molins de la localitat valenciana, és una obra abstracta que té un vincle especial amb aqueixa zona.

L’escultura va romandre fins a 2006 en l’antiga fàbrica de Galetes Rio, pertanyent en la seua última època al Grup Siro; aquell any va ser trasllada a la coberta de la fàbrica de pa de motle del Grup Siro, lloc en el qual va romandre fins fa unes setmanes.

La presentació ha tingut lloc aquest matí, just quan es compleixen set anys de la defunció d’Andreu Alfaro, i a la mateixa han acudit Juan Manuel González, Hortensia Herrero i l’Alcalde de Paterna, Juan Antonio Sagredo, qui ha agraït a Siro i a la Fundación Hortensia Herrero aquesta donació. “Aquesta escultura és un motiu d’orgull per a Paterna, ja que amb ella recuperem una silueta emblemàtica de la nostra ciutat i estic convençut que en contemplar-la, molts dels nostres veïns i veïnes s’emocionaran en veure-la com a amfitriona paternera d’una de les entrades principals al municipi”, ha explicat el primer edil.

Hortensia Herrero va indicar que en triar aquesta ubicació “tanquem d’alguna forma el cicle de l’escultura. Quan vaig parlar amb Juan Manuel i vam veure l’opció de fer aquesta donació conjunta, tenia clar que la peça no havia d’eixir de Paterna i què millor que tornara al seu lloc d’origen. Ha sigut ací molts anys i teníem clar que pertanyia ja als veïns d’aquesta ciutat. L’emplaçament final és molt bonic i el resultat final ens encanta”.

A més, també han volgut estar presents durant l’acte Andrés i Carles Alfaro, fills de l’escultor i autor de la peça.

Andreu Alfaro, artista internacional

Andreu Alfaro va ser un escultor valencià i un dels grans representants de l’escultura de transvanguàrdia. Alfaro va obtenir diverses distincions i reconeixements, com la Creu de Sant Jordi, el premi Tomás Francisco Prieto, el Premid’honor Jaume I o el Premi Nacional d’Arts Plàstiques. Alfaro va morir a València un dia com hui, 13 de desembre, de 2012.

Fundación Hortensia Herrero

La Fundación Hortensia Herrero és una entitat sense ànim de lucre la missió fundacional del qual és recuperar, compartir i desenvolupar la sensibilitat artística i cultural en l’àmbit de la Comunitat Valenciana. Presidida per Hortensia Herrero, vicepresidenta de Mercadona, fins hui ha tingut actuacions en el món de la rehabilitació d’edificacions històric-religioses, en el de l’art i en el de la dansa. En l’apartat artístic, en l’actualitat té en marxa una exposició temporal de dues escultures de Jaume Plensa a Elx (Alacant). Totes dues peces van formar part de la mostra de set caps que l’artista barceloní va instal·lar en la Ciutat de les Arts i les Ciències i han sigut adquirides per Mercadona i per la Fundación Hortensia.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

9 + huit =